Ihonsuoja

Ihonsuoja_oikealta_tuotteella

Nauti laskettelusta ilman hiertymiä!

Comforsil Ihonsuojan 2 mm silikonigeeli ehkäisee tehokkaasti hankausta, vaimentaa iskua ja pitää suojan paikallaan jalan ollessa tiiviisti laskettelumonossa. Ihonsuoja toimii myös hyvin säärisuojana laskettelussa monon painaessa monta tuntia sääriluuhun.
Leikkaa Comforsil Ihonsuojasta kulmat pyöreiksi ja kiinnitä kuivalle iholle. Ihonsuoja tarttuu myös karvaiseenkin ihoon.

Katso video Osta verkostaLue lisää laskettelusta

EtusivuIhonsuoja

Comforsil Ihonsuoja ehkäisee hiertymiä

Hiertymiä ja rakkoja syntyy helposti uusien monojen käyttöönottovaiheessa

Ihon pinnalla punoittavaa painaumajälkeä kutsutaan hiertymäksi ja se on merkki hankauksesta ja paineesta. Ohut ja kuiva iho hiertyy helposti myös rikki. Rakko puolestaan on ihoon tai ihon alle syntynyttä kudosnestettä sisältävä nestekertymä. Rakko muodostuu ihon äkillisen tai jatkuvan hankauksen seurauksena. Puhjennut rakko tai ihorikko voi toimia myös bakteerien kulkureitteinä ja aiheuttaa ruusun. Ihoon syntynyttä rakkoa ei saa puhkaista, vaan se suojataan, sillä suojattu iho paranee normaalisti ja suoja vähentää kipua.

Ihorikkoja ehkäistään ensisijaisesti käyttämällä oikean kokoisia ja hyvin istuvia monoja sekä laadukkaita, hengittäviä sukkia. Kantapäiden hiertymiä voi ehkäistä laadukkailla, ihoon kiinnitettävillä ja hyvin paikallaan pysyvillä ihonsuojilla. Päkiäpehmuste tai pohjallinen puolestaan ehkäisevät jalkapohjan rakkojen syntymistä.

Comforsil Ihonsuojan ja Ihonsuojapalojen silikonigeeli ehkäisee tehokkaasti hankausta

Comforsil Ihonsuoja vaimentaa iskua ja sopii erilaisiin rasitustiloihin jalan ollessa tiiviisti jalkineessa (esim. jääkiekko, luistelu, laskettelu, lautailu tai hiihto). Comforsil Ihonsuojan ja Ihonsuojapalojen silikonigeeli ehkäisee tehokkaasti mm. kantapään hankausta ja pitää suojan paikallaan. 

Comforsil Ihonsuoja ja Ihonsuojapalat on uudelleen käytettäviä (n. 25 käyttökertaa) ja ne eivät sisällä liima-aineita eli sopivat myös herkkäihoiselle. Suoja on ihonvärinen. Comforsil Ihonsuojasta (9,5 x 9,5cm) on helppo leikata sopiva pala kantapään, päkiän tai vaivaisenluun pehmusteeksi  ja se soveltuu myös säärisuojaksi esim. laskettelumonoissa. Comforsil Ihonsuojapalat ovat puolestaan käyttövalmiita paloja, jotka kulkevat helposti mukana. Comforsil Ihonsuojatuotteetovat saatavilla apteekeista ja jalkojenhoidon ammattilaisilta.

Ihonsuojapalat_oikealta_tuotteella

Suojaa kantapäät ennen hiihtolenkkiä!

Hiihdossa erityisesti kantapäät altistuvat kovalle rasitukselle. Myös uudet hiihtomonot voivat alkaa hiertämään ikävästi kantapäästä kun monot eivät ole vielä muovautuneet jalkaan. Ennen hiihtämään lähtemistä suosittelemme kantapään ja myös vaivaisenluun suojaamista joko Comforsil Ihonsuojalla (helppo leikata sopiva pala) tai valmiilla Comforsil Ihonsuojapaloilla.

Comforsil IhonsuojaComforsil IhonsuojapalatLue lisää hiihdosta

Comforsil Ihonsuoja vai Ihonsuojapalat?

Comforsil Ihonsuoja

 • koko 9,5 x 9,5 cm, leikattava
 • tuotteesta on helppo muotoilla riittävän iso suoja iholle (liian pieni suoja rullaantuu)
 • suojaa tehokkaasti ihoa rasituksen aikana ennen kuin iho hiertyy rikki
 • ohut 2 mm silikonigeelikerros pehmustaa ja ohjaa painetta pois rasituskohdasta
 • materiaali on 100 % silikonia, josta ei liukene ihoon mitään ainesosia, tuotteessa ei ole käytetty liima-aineita
 • suoja on helppo pitää puhtaana ja käyttää uudelleen, kestää noin 25 pesukertaa
 • materiaali on ihonvärinen ja huomaamaton käytössä
 • voidaan kiinnittää myös suoraan jalkineeseen (kiinnittyy parhaiten tasaiselle ja sileälle pinnalle)
 • kustannuksiltaan edullinen vaihtoehto rakkojen ehkäisyyn

Comforsil Ihonsuojapalat

 • pakkauksessa 2 kpl käyttövalmiita paloja
 • kulkee helposti mukana esim. takin taskussa
 • suojaa tehokkaasti ihoa rasituksen aikana ennen kuin iho hiertyy rikki
 • ohut 1,5 mm silikonigeelikerros pehmustaa ja ohjaa painetta pois rasituskohdasta
 • materiaali on 100 % silikonia, josta ei liukene ihoon mitään ainesosia, tuotteessa ei ole käytetty liima-aineita
 • suoja on helppo pitää puhtaana ja käyttää uudelleen, kestää noin 25 pesukertaa
 • materiaali on ihonvärinen ja huomaamaton käytössä
 • voidaan kiinnittää myös suoraan jalkineeseen (kiinnittyy parhaiten tasaiselle ja sileälle pinnalle)
 • kustannuksiltaan edullinen vaihtoehto rakkojen ehkäisyyn

Hankaako luistin?

Jääkiekkoilussa nopeat liikkeet altistavat jalat paineelle ja hankausliikkeelle. Jääkiekkoilijaa saattaa vaivata jalan erilaiset patit ja vaivat esim. räätälin patti tai ns. Haglundin kantapää. Vaivojen ennaltaehkäisyyn ja paineen poistamiseen soveltuu hyvin silikoninen Ihonsuoja, josta saa sopivan suojan jalkaan kuin jalkaan. Ihonsuoja on uudelleen käytettävä ja kulkee helposti treenikassissa mukana.

Taitoluistimet ovat usein kapeat ja ahtaat eikä niitä ole muotoiltu omaan jalkaan sopivaksi. Pidemmän aikaa luistellessa jokin kohta esim. vaivaisenluu tai kantapään reuna tai patti, alkaa usein painaa. Ihonsuojapalat ovat ohuet, mutta iskua vaimentavat suojat, jotka mahtuvat helposti luistimeen ja tuovat mukavuutta luisteluun. Niillä voidaan ajaa sisään uudet luistimet tai ennaltaehkäistä hiertymien ja pattien kehittymistä.

Katso käyttöohjevideo Osta verkostaLue lisää luistelusta

Comforsil Ihonsuoja ja Ihonsuojapalat ovat talviurheilijan pelastus!

Mihin ja miten käytän Comforsil Ihonsuojaa?

Comforsil Ihonsuojasta leikataan ja muotoillaan sopiva pala hiertymälle tai rasitukselle alttiille ihoalueelle. Tuotteesta poistetaan suojakalvo ja se asetetaan puhtaalle ja kuivalle iholle, sukan alle tai suoraan luistimeen tai monoon.

Comforsil Ihonsuojatuotteet toimivat

 • laskettelu- ja hiihtomonoissa, lautailukengissä, luistimissa
 • kantapään tai vaivaisenluun suojana
 • jalkaterän luisevien alueiden suojana (kehräsluu, luistelijan patti, jalkapöydän luut)
 • päkiän suojana ja pehmusteena
 • säärisuojana.

Comforsil Ihonsuojatuotteet ovat saatavilla apteekeista ja jalkojenhoidon ammattilaisilta.

Painavatko lautailukengät?

Kovien tai pehmeiden lautailumonojen ollessa pitkään jaloissa, voi iho altistua liialliselle rasitukselle erityisesti monojen saumakohdissa. Painaumat ja hankaumat voivat olla ongelma, kun jalat eivät ole vielä tottuneet monoihin, joiden käytöstä on taas vierähtänyt tovi.
Ihonsuojasta on helppo leikata lautailumonoihin riittävän suuri suoja, jotta se pysyy hyvin paikoillaan ja jakaa tehokkaasti painetta pois kuormituspisteestä. Lautailussa noustaan myös paljon varpaille, jolloin päkiä kuormittuu. Ihonsuojalla saadaan tehokas iskunvaimennus myös päkiän alueelle.

Katso video Osta verkostaLue lisää monojen valinnasta

Talviurheilijan jalkojenhoitoon