Liikuta

Jalkojen liikuttelu

Jalkojen liikuttelu ja jumppaaminen parantaa verenkiertoa ja ehkäisee kipua. Liikeharjoitteet auttavat, kun vaivana ovat esim. jalkojen huono verenkierto, väsyneet jalat tai jalkaterän virheasento.

Lue lisää

Jalkojen liikeharjoitteilla voidaan tukea kehon pystyasentoa sekä jalkaterän toimintoja

Harjoitteilla ylläpidetään tai parannetaan lihastasapainoa, venytetään tai vahvistetaan jalkaterän lihaksia sekä elvytetään jalkojen verenkiertoa. Jalkaterien säännöllinen aktivointi vähentää kipuja, vahvistaa lihaskuntoa, ylläpitää verenkiertoa ja parantaa nivelten liikkuvuutta. Jalkaterän pitää mukautua erilaisille alustoille, se joustaa nivelistä tehokkaasti ja toimii siten iskunvaimentajana alaraajan astuessa alustaan.

Jalkaterä toimii jäykkänä vipuvartena kävelyn eri vaiheissa. Tämän vuoksi jalkaterän lihakset on tärkeää pitää hyvässä kunnossa. Lihasten epätasapainosta tai heikosta kunnosta voi seurata jalkaterän asento- ja kuormitusvirheitä, jalkojen turvotusta tai väsyneet jalat. Jalkaterän virheasentoihin on myös olemassa korjaavia tuotteita.

Jalkojenhoidon ammattilainen auttaa oikeiden liikeratojen löytämisessä.

Millsin pikavinkit jumppaamiseen

Jalkaterapeuttimme ovat koostaneet viisi helppoa liikekokonaisuutta, joilla ylläpidät jalkojesi lihasten tomintaa, aktivoit verenkiertoa sekä ehkäiset jalkaongelmien syntymistä. Liikkeet kattavat mahdollisimman kokonaisvaltaisesti jalkaterän ja säärten aluetta säännölliseen jumppaamiseen:

  • Jalkaterän kiertoliikkeen hahmottaminen ja ylläpitäminen
  • Jalkojen lihasten ja verenkierron aktivoiminen
  • Päkiän poikittaiskaaren aktivoiminen
  • Varpaiden lihasten aktivoiminen
  • Pohjelihasten ja jalkapohjan venytys

Klikkaa tästä ohjeet