Lammull

Förebygg fotsvamp med Mills Lammull

Mjuka Mills Lammull är en naturprodukt som sprider tårna och absorberar fukt, vilket förebygger uppkomsten av fotsvamp. Produkten är ovärderlig när du vill förebygga fuktig hud mellan tårna. Produkten lämpar sig också för diabetiker.

Läs mer Köp på webben

EtusivuLammull

Har du fotsvamp eller fuktig hud mellan tårna? Lammull förebygger besvären

Lider du av fjällning och klåda mellan tårna? Då kan du ha fotsvamp, som är en hudinfektion som orsakas av en grupp svampar, dermatofyter. 

  • Fotsvamp framträder i allmänhet mellan tårna eller på foten i form av rodnad, fjällning, klåda, sprickor och sår i huden. Det är ett vanligt besvär som drabbar var fjärde människa i något skede av livet.
  • Fotsvamp trivs i fuktiga förhållanden och börjar i allmänhet på skadad och fuktig hud mellan tårna. Det är viktigt att behandla fotsvamp eftersom den i annat fall kan spridas till ett större område på fötterna och naglarna.
  • När du använder Mills Lammull förebygger du uppkomsten av fotsvamp, då ullen minskar fukten mellan tårna. Lammullen förhindrar också att huden blir skadad.

Med fuktig hud mellan tårna, dvs. maceration, avses att huden blir sårig och sprucken då den är varm och fuktig en lång tid.

  • Macererad hud är ofta vitaktig, mjuk och fuktig.
  • Om du inte behandlar fuktig hud mellan tårna, kan åkomman utvecklas till fotsvamp. En macererad och kliande kronisk svampinfektion mellan tårna exponerar dessutom för akut bakterieinfektion, s.k. rosfeber.
  • Fotsvamp framträder vanligen som rodnad, klåda, fjällning, sår och sprickor i huden i fjärde eller femte mellanrummet mellan tårna. Om maceration mellan tårna sprids till andra delar av foten är det sannolikt fråga om akut fotsvamp.
  • Mills Lammull hjälper också mot maceration av huden mellan tårna. När huden är fuktig och varm, blir den lättare skadad. Med Mills Lammull kan du hålla mellanrummen mellan dina tår torrare, vilket förhindrar skador på huden.

 

Mills Lammull finns att få på apoteket och hos professionella inom fotvård!

Mills Lammull förebygger och behandlar fuktig hud mellan tårna

Mills Lammull är ovärderlig när du vill förebygga fuktig hud och fotsvamp.
 
Mills Lammull är ett utmärkt sätt att förebygga och behandla fuktig hud mellan tårna. Lammull absorberar effektivt fukt och separerar hudytorna från varandra, vilket håller huden torr och frisk.

Specialrengjord lammull är ett mjukt naturmaterial som har bearbetats enligt Öko-Tex-standard 100. Produkten läggs mellan tårna och är behagligt att använda. När Lammull läggs kring tårna, skyddar den också huden och lederna bland annat från skavsår från skorna.

Glöm inte den regelbundna fotvården därhemma. Tvätta och torka tårna omsorgsfullt varje dag. Det är också bra att kontrollera huden mellan tårna varje vecka.

Köp på webben

Vad är det som orsakar fuktig hud och fotsvamp?

Exponerande faktorer är diabetes, fetma, svett, skavning och bristfällig hygien.

Alltför små skor som tillverkats av syntetmaterial eller strumpor av material som inte andas, riklig fotsvett eller bristfällig fothygien leder ofta till maceration, dvs. fuktig hud mellan tårna. Trånga mellanrum mellan tårna och snedställning av tårna exponerar för maceration.

Fotsvamp kan också smitta i simhallen eller i andra allmänna dusch- och omklädningsrum eftersom svampen trivs i fukt.

Mills Lammull

Mills Lammull är rengjort, hundraprocentigt naturligt ullmaterial som har bearbetats enligt Öko-Tex-standard 100. Produkten lämpar sig för hudvård tack vare det rena och mjuka materialet av jämn kvalitet.

Den mjuka ullen kliar inte och fläckar inte heller ned händerna eller huden. Produkten har långa fibrer och därför kan du enkelt behandla och forma materialet efter dina behov.

Lammull är en CE-märkt medicinteknisk produkt, och den specialrenade produkten lämpar sig för medicinsk användning. Mills Lammull är en engångsprodukt och ska bytas varje dag.

Köp på webben

Mills Lammull hjälper mot svettiga fötter

Blir dina strumpor lätt fuktiga i skorna eller lider du av illaluktande svett i tårna?

Normalt avger fötterna cirka 1–2 dl svett varje dygn, men som mest kan de svettas upp till 0,5 liter. Då är fötterna fuktiga redan efter fyra timmar, vilket skapar gynnsamma förhållanden för fuktig hud (maceration) och fotsvamp.

När fötterna svettas rikligt och huden utsätts för värme och fukt i långa tider, ökar risken för hudinfektion.

 

Du kan förebygga olägenheterna som orsakas av riklig svettning med Mills Lammull. Lammullen absorberar effektivt fukt från huden. Därför är produkten ovärderlig när du vill förhindra att huden mellan tårna utsätts för värme och svettning.

Olägenheterna kan också förebyggas genom att använda skor som är tillverkade av material som andas. Du kan dessutom använda skoinlägg och strumpor som effektivt transporterar fukt bort från huden, och vädra och byta dina skor ofta. Du kan förhindra svettning och lukt med talk, deodoranter eller fotkrämer som lindrar svettningen.

Lammull värmer tår som fryser

”Många av våra kunder har berömt Mills Lammull för att produkten är så lätt att använda. Lammull som läggs mellan tårna värmer tårna, särskilt så här på vintern. Samtidigt håller den mjuka och omärkbara Mills Lammull huden mellan tårna torr. Det förebygger fuktig hud och hjälper också att förebygga skavsår till exempel i vinterskor.”

Anni Kääriäinen, fotterapeut, Mills Oy

Lammull är ett mångsidigt material

Lammull förebygger uppkomsten av fotsvamp

Fotsvamp börjar i allmänhet när huden mellan tårna blir fuktig och skadad. Symptom på fotsvamp är klåda, sveda, en känsla av ökad värme och rodnad.

Eftersom fukt och värme bidrar till uppkomsten av fotsvamp är det möjligt att förebygga fotsvamp genom att använda Lammull, som absorberar fukt. Lammull skyddar också huden mot sprickor och sår. Mills Lammull får inte användas på öppna sår.

Mills Lammull hjälper mot fuktig hud mellan tårna.

Fuktig hud (maceration) mellan tårna är ett tråkigt besvär. Mills Lammull är ovärderlig när du vill behandla och förebygga det. Fuktig hud mellan tårna betyder att huden blir sprickig och sårig. När huden är fuktig och varm, blir den lättare skadad.

Maceration är ett vanligt besvär i tårna som orsakas av riklig svettning i tårna, skavning samt bristfällig tvätt och torkning av fötterna. Med Lammull hålls huden mellan tårna torrare. Produkten förebygger också ytterligare skavning av den såriga och spruckna huden.

Lammull håller fötterna varma

Köld och fukt är den vanligaste orsaken till frysande fötter.

Lammull absorberar fukt från svettiga fötter och håller tårna torra. Det mjuka naturmaterialet isolerar och håller fötterna varmare i strumpor och skor. Du ska ändå inte vira Lammull kring tårna på ett sådant sätt att blodcirkulationen i tårna förhindras.

Lammull är också en utmärkt hjälp mot frysande tår när du vintersportar.

Bruksanvisning för Mills Lammull

Lägg en ullremsa i lösa veck mellan tårna på så sätt att ullen går under eller ovanpå tårna. Vik ullremsans ändar kring tårna eller klipp bort den överflödiga ullen.

Ju lösare vecken är, desto bättre lägger sig ullen på båda sidorna om tårna och skyddar också lederna. Vira inte Lammull kring tårna på ett sådant sätt att blodcirkulationen i tårna förhindras. Byt Mills Lammull varje dag när du tvättar fötterna.

Observera att produkten inte är sterilt förpackad och att den inte lämpar sig för öppna sår. Mer ingående bruksanvisningar finns i förpackningen.

Titta på en video med bruksanvisningar Köp på webben

Endast för utvärtes bruk. Kan innehålla rester av lanolin. lnte för öppna sår. Förvaras utom räckhåll förbarn. Lammull måste bytas dagligen. Lammull ska inte tvättas eller återanvänds. Linda inte lammullen runt i tårna så att den hindrar blodflödet. Om du upplever biverkningar eller förvärrar dina symtom under behandlingen, sluta använda produkten och kontakta sjukvårdspersonal eller Mills Enterprises Ltd Oy. www.mills.fi.