Vaivaisenluun hoito

Vaivaisenluun_oikaisija_oikealta_tuotteella

Helpotusta vaivaisenluun hoitoon!

Vaivaisenluu on jalkaterän ongelma, jossa isovarvas kääntyy muihin varpaisiin päin. Vaivaisenluu johtuu tyviniveleen kohdistuvasta voimakkaasta kuormituksesta, joka aiheuttaa kipua ja usein myös luun kohdalle ulkonevan kyhmyn. Comforsil Vaivaisenluun oikaisijalla voidaan lievittää kipua ja korjata asentoa. Lue lisää ja tutustu!

Lue lisää Osta verkosta

EtusivuVaivaisenluun hoito

Mikä aiheuttaa vaivaisenluun?

Vaivaisenluu johtuu tyviniveleen kohdistuvasta voimakkaasta kuormituksesta, jossa isovarpaan tyvinivel siirtyy vähitellen sijoiltaan siihen kohdistuvan poikkeavan kuormituksen seurauksena. Vaiva ei sinänsä ole peritty ominaisuus, mutta jalkaterän rakenne voi edesauttaa vaivaisenluun syntyä. Yleisin vaivaisenluun aiheuttaja on kuitenkin nykyinen kenkämuoti; liian kapeakärkiset ja korkeakorkoiset kengät. Tästä johtuen vaivaisenluu on naisilla lähes kymmenen kertaa yleisempi kuin miehillä. 

Vaivaisenluu aiheuttaa rasituskivun lisäksi tyvinivelen tulehtumista ja turvotusta sekä iho- ja kynsimuutoksia. Pahentuessaan vaivaisenluu aiheuttaa kävelyvaikeuksia, isovarpaan tyvinivelen kulumakipuja sekä päkiän leventyessä päkiän seudun kipuja.

Alkava vaivaisenluu voidaan pysäyttää. Vaivaisenluun hoito on hyvä aloittaa varhaisessa vaiheessa ja jatkaa pitkäjänteisesti, jotta välttyy vakavammilta jalkaongelmilta.

Vaivaisenluun_oikaisija_oikealta_tuotteella

Vaivaisenluun hoito levossa

Comforsil Vaivaisenluun oikaisija ehkäisee lievän vaivaisenluun etenemistä. Oikaisija lievittää kipua tyvinivelessä suoristamalla isovarpaan luiden asentoa, venyttää kiristyneitä lihaksia ja pehmytkudoksia sekä ohjaa tyvinivelen oikeaan toimintaan. Varhaisessa vaiheessa käytettynä Vaivaisenluun oikaisija voi edesauttaa varpaan tyvinivelen palautumista normaaliin asentoon. Vaivaisenluun oikaisija on tarkoitettu säännölliseen, päivittäiseen käyttöön levon aikana.

Comforsil Vaivaisenluun oikaisijaa voidaan käyttää myös kuntoutusharjoitusten tai leikkaushoidon tukena. Huomioithan, että tuotteesta on erilliset pakkaukset oikealle ja vasemmalle jalalle. Yksi koko, aikuisille.

Katso videolta käyttöohjeet Osta verkosta

Vaivaisenluu painaa ja haluat tietää vaivaisenluusta enemmän?

Lue lisää

Hoida vaivaisenluu ajoissa!

Hoida vaivaisenluu ajoissa

Jos isovarpaan tyvi kuumottaa ja punottaa, on vaivaisenluu tuloillaan. Jos pitkität vaivaisenluun hoidon aloittamista, alkaa isovarvas kääntyä kohti muita varpaita. Tällöin ensimmäinen jalkapöydän luu pullistuu sisäänpäin ja isovarpaan tyvinivelen rakenne pettää. Lisäksi nivel ja siihen liittyvät limapussi kipeytyy ja turpoaa. Suuntaa siis ajoissa apteekkiin hankkimaan vaivaisenluun hoitoon tarkoitettuja itsehoitotuotteita tai ota yhteyttä jalkaterapeuttiin, joka neuvoo sinua oikeiden tuotteiden valinnassa.

 

Nappaa tästä pikaohjeet vaivaisenluun hoitoon ja ehkäisyyn:

  • Isovarpaan tyvinivelen asennon suoristaminen ja ihon suojaaminen sekä lihasten ja nivelien
    vahvistaminen, erityisesti alkavassa vaivaisenluussa, jonka eteneminen voidaan pysäyttää.
  • Jalkineen vaihtaminen tarpeeksi leveään, joustavaan, kärjestä tilavaan ja matalakorkoiseen malliin on  tärkeää.
  • Isovarpaan asennon korjaus: Jos varpaan tyvinivel on liikkuva, voidaan tilannetta helpottaa erilaisilla silikonisilla varpaanoikaisijoilla sekä levon ajaksi laitettavalla varpaan asentoa oikaisevalla apuvälineellä. Jalkineen valinnassa tulee huomioida, että apuvälineet vievät tilaa.

Kylmää kipuun, leikkaukseen viimeisenä

Mikäli vaivaisenluu on vaivannut jo pitkään, saattaa se aiheuttaa kovaakin kipua. Tällöin kotona kannattaa pitää käden ulottuvilla kylmäpakkauksia ja ilman reseptiä saatavia kipulääkkeitä, jotka lievittävät hetkellisesti kipua. Suosittelemme myös vaihtamaan väljempiin kenkiin ja ottamaan yhteyttä jalkaterveyden ammattilaiseen. Mikäli kipu on jatkuvaa ja kovaa sekä jalan virheasento haittaa toimintakykyä, on leikkaus yleensä viimeinen vaihtoehto.

 

 

 

  • Ihonsuojaus ja hankauksen ehkäisy iholle laitettavilla suojatuotteilla. Hankausta voidaan estää myös isovarpaaseen puettavan pehmusteen avulla.
  • Kylmähoito ja tulehduskipulääke voivat lievittää tulehdusta ja kipua. Kylmähoitoa toistetaan noin neljä kertaa vuorokauden aikana, 20 minuuttia kerrallaan. 
  • Jalkavoimistelu estää vaivaisenluun pahenemista, tukee varpaiden lihasten toimintaa ja oikeaa, suoraa asentoa. Säännöllisellä ja tehokkaalla jalkavoimistelulla ehkäistään vaivaisenluun syntymistä. 
Isovarpaan_oikaisija_oikealta_tuotteella

Vaivaisenluun hoito liikkeessä

Comforsil Isovarpaan oikaisija sopii vaivaisenluun ehkäisyyn ja hoitoon. Isovarpaan oikaisijaa voi käyttää kengissä ja liikkuessa. Tuotetta käytetään erottamaan 1. ja 2. varpaat, jolloin se suojaa ihoa hankaukselta.

Comforsil Isovarpaan oikaisija suoristaa ja korjaa isovarpaan asentoa sekä estää varpaita puristumasta yhteen ja niiden kääntymisen toisen varpaan alle tai päälle. Isovarpaan oikaisija on oikean kokoinen, kun se istuu hyvin varvasväliin. Huomioi kengissä riittävä tila varpaille. Tuote on ihonvärinen ja kestävää, hypoallergeenista 100 % silikonia. Tuotteen yhteydessä suositellaan talkin käyttöä.

Osta verkosta

Jalkaterapeutin vinkkejä

Valitse väljät kengät

Liian kapeat ja puristavat kengät aiheuttavat hiertymiä sekä ohjaavat jalkaterää väärään asentoon aiheuttaen samalla jopa isonvarpaan tyvinivelen sivulla olevan limapussin tulehduksen. Korkokengissä puolestaan kehon paino on päkiällä aiheuttaen sen levenemisen ja liian ahtaan tilaan varpaille. Valitse siis kengiksi väljemmät, matalakorkoiset kengät ja huomioi, että kengänkokosi usein kasvaa aikuisiässä.

Tee täsmätreeniä

Jalkojen lihasten epätasapainon tai heikon kunnon seurauksena voi kehittyä jalkaterän asento- ja kuormitusvirheitä, jalkojen turvotusta ja väsymistä. Jalkaterien säännöllinen aktivointi vähentää kipuja, vahvistaa lihaskuntoa, ylläpitää verenkiertoa ja parantaa nivelten liikkuvuutta. Harjoittelussa voidaan käyttää apuvälineenä esimerkiksi pientä palloa. Katso vinkit jalkojen jumppaamiseen!

Kävele paljain varpain 

Avojaloin kävely vahvistaa ja aktivoi jalkaterän lihaksia. Suosi epätasaisella alustalla paljan jaloin kävelyä, sillä se parantaa liikehallintaa ja joudut käyttämään myös jalkojen pieniä lihaksia. Hyvässä kunnossa olevat lihakset tukevat jalkaterän muita rakenteita, kuten luita niveliä ja pehmytkudoksia. Ylipaino lisää isovarpaan kuormittumista.

mills_comforsil_ihonsuojapalat

Ehkäise vaivaisenluun aiheuttamat hiertymät!

Comforsil Ihonsuoja suojaa jalkoja ja estää vaivaisenluun aiheuttamien hiertymien sekä rakkojen syntymisen kävellessä tai urheillessa. Ihonsuojan silikonigeeli ehkäisee tehokkaasti hankausta, vaimentaa iskua ja pitää suojan paikallaan jalan ollessa tiiviisti kengässä. Helppokäyttöiset Comforsil Ihonsuojat suojaavat jalkaterään lisäksi myös päkiää ja kantapäätä. Ihonsuoja on uudelleen käytettävä. Tutustu ja tilaa!

Osta verkosta

Avuksi vaivaisenluun hoitoon

Kiipeily aiheutti vaivaisenluun

"Liikun paljon ja käyn ahkerasti kiipeilemässä. Kiipeilykengät ovat hyvin ahtaat ja isovarpaan kääntyminen on aiheuttanut jo pitkään kipuilua jalassa. Halusin ehkäistä vaivan pahenemista ja kokeilin Comforsil Vaivaisenluun oikaisijaa hiljalleen ärtyneeseen vaivaisenluuongelmaani.
Tuotepaketissa oli selkeät ohjeet ja sain säädettyä oikaisijaa tarpeen mukaan sopivaan kulmaan. Käytin tuotetta ensin 15 minuuttia lähes päivittäin ja noin kuukauden päästä pidin tunnin kerrallaan. Käytin tuotetta tällä tavalla noin 2 kuukautta. Pidin tuotteesta, koska sain helpotusta kipuun ja voin nauttia taas kiipeilystä."

Ella, 30 vuotta

Osta verkostaLue artikkeli