Mills fotvårdsprodukter

mills-hoitotuotteet_edit_280623

Håll fötternas hud i skick

Rengör, applicera precisionsbehandling, smörj in med skyddande underhållskräm och effektivera vid behov behandlingen – huden på dina fötter hålls i skick året om.

Pröva på Mills fotvårdsprodukter och följ några enkla steg för fötternas hudvård.

EtusivuMills fotvårdsprodukter

1. Rengör huden

Se till att huden är ren innan du börjar behandla huden på fotbladen.

Rengör fötterna till exempel i fotbad eller tvätta dem på annat sätt. Om huden är sträv eller fötterna har förhårdnader, använd Mills 360° Fotfil, så absorberar huden krämen bättre. Dra filen fram och tillbaka bara några gånger. Att fila för mycket kan göra att huden spricker eller att förhårdnaderna förvärras.

Köp på webben

När fötterna är rena är det dags för precisionsbehandling.

2. Precisionsbehandling för fötterna – Mills Kådkräm

Använd Mills Kådkräm som precisionsbehandling. Kådkrämen skyddar huden från att spricka och vårdar irriterad, torr och sprucken hud.

Kådkrämen stärker hudens naturliga skyddande lager och passar särskilt bra för sträv och mycket torr hud – med andra ord en utmärkt produkt för att blidka torra hälar.

Krämen är tillverkad i Finland och innehåller antibakteriell finsk grankåda.

.

Tips! Om du har mycket torra partier på huden, kan du applicera ett tjockt lager kräm före läggdags och dra på dig en bomullsstrumpa – låt produkten verka över natten.

 

Hur använder jag Mills Kådkräm?

Massera in den dryga krämen på hudens problemområden. Krämen absorberas snabbt. Mills Kådkräm är lätt att dosera ur pumpflaskan.

Köp på webben

Nästa steg: återfuktning.

3. Återfukta och skydda med underhållskrämen – Mills Hand- och fotkräm

Mills_Kasi- ja jalkavoide_pakkaus_nelio 1000 px

När de främsta problemområdena på fötterna har behandlats är det dags att återfukta fotbladens hud i sin helhet.

Mills Hand- och fotkräm är ett utmärkt val för torr, känslig eller sprucken hud. Den oparfymerade skyddande krämen passar även irriterad och åldrande hud.


Mills Hand- och fotkräm är återfuktande underhållskräm som du kan använda mångsidigt såväl på fotbladen, benen, händerna som armbågarna. Krämen är förpackad i en pumpflaska som gör det enkelt att dosera och applicera krämen. Använd krämen regelbundet och njut av mjuk hud.

Köp på webben

4. Effektivera vid behov – Mills Fotserum och Mills Tea Tree olja.

Pricken över i som fullbordar behandlingen
Teepuuöljy ja jalkaseerumi

Allas fötter är inte i behov av intensivare behandling, och då kan fotvården avslutas med underhållskrämen. Om dina fötter har problemområden som behöver intensiv återfuktning, komplettera underhållskrämen med Mills Fotserum. Mindre hud- eller nagelproblem kan behandlas med den högkvalitativa antimikrobiella Mills Tea Tree oljan.

Mills Fotserum återfuktar effektivt

En effektiv produkt för att återfukta hudens torra partier och behandla nagelbanden. Serumet består av utmärkta ingredienser av hög kvalitet och det ger torr hud på fötterna en vitaminboost som ser till att huden förblir spänstig och hel. Serumet passar bra även för åldrande eller irriterad hud.

Hur använder jag Mills Fotserum?

Dosera fotserum med hjälp av den behändiga pumpflaskan. Du kan använda Mills Fotserum direkt på huden, på hudens torra partier eller på naglarna. Effektivera behandlingen av problemområden med serumet innan du applicerar den egentliga hudkrämen. Serumet kan också blandas med hudkrämen.

Köp på webben

Mills Tea Tree olja för behandling av hud- och nagelproblem

När nagelområdet behöver extra omsorg kan du applicera några droppar Tea Tree olja på nageln. Den 100 % antimikrobiella Tea Tree oljan rekommenderas inte att användas direkt på huden, utan blanda gärna oljan tillsammans med till exempel Mills Hand- och fotkräm.

Hur använder jag Mills Tea Tree olja?

Applicera några droppar direkt på nageln eller i badvattnet. Har du känslig hud ska du inte använda oljan utan att späda ut den först. Oljan kan också blandas med hudkräm.

Tips! Lägg till en droppe Tea Tree olja för att effektivera till exempel Mills Hand- och fotkrämen och pröva på att behandla insektsbett eller andra små skråmor med blandningen.

Produkten är avsedd att användas externt och kan irritera ögonen.

Köp på webben

Ta hand om fotbladens hud året om

Ta hand om fotbladens hud regelbundet – så uppnår du det bästa resultatet och den fuktade huden hålls i gott skick.

Om fotbladens hud är särskilt torr och sprucken, rekommenderar vi att du vänder dig till en specialist på fotvård. Efter en professionell behandling är det lättare att själv ta hand om fotbladens hud hemma och du får bättre resultat.