Nenäverenvuoto

BloodSTOP sidos nenäverenvuodon lopettamiseen

BloodSTOP pysäyttää nenäverenvuodon!

Nenäverenvuoto on useimmiten vaaratonta ja se voidaan hoitaa helposti kotona. Yksittäispakatut BloodSTOP -sidokset ovat nopea apu nenäverenvuodon pysäyttämiseen. Sidos muuttuu verikontaktissa geeliksi, joka tyrehdyttää verenvuodon jopa alle minuutissa ja sulkee vuotokohdan. Tutustu!

Lue lisää

EtusivuNenäverenvuoto

Miksi valita BloodSTOP nenäverenvuodon pysäyttämiseen?

 • Helppokäyttöinen: Leikkaa sopivan kokoinen pala BloodSTOP-sidosta, rullaa se ja aseta nenään.
 • Näkymätön: Sidos muuttuu verikontaktissa huomaamattomaksi geeliksi jolloin nenään ei tarvitse laittaa näkyvää ja sieraimen tukkivaa tuppoa, joka häiritsisi.
 • Nopea apu: Lopettaa nenäverenvuodon jopa alle minuutissa.
 • Ei tarvetta lääkärille: BloodSTOP sulkee nenässä verenvuotokohdan ja ehkäisee sen tulehtumista.
 • Sopii kaikille: Turvallinen kaikenikäisille – niin lapsille kuin aikuisillekin.
 • Riittoisa pakkaus: Pakkauksesta riittää monen nenäverenvuodon lopettamiseen.

BloodSTOP on saatavilla apteekeista ja verkkoapteekeista!

Nenäverenvuoto aikuisella

Aikuisilla nenäverenvuoto johtuu useimmiten nenän limakalvojen heikentymisestä, jonka on aiheuttanut limakalvojen kuivuminen tai tulehdus (esimerkiksi flunssan) yhteydessä. Nenäverenvuoto tulee yleisimmin nenän väliseinän etuosassa sijaitsevien limakalvojen verisuonista, mutta vuoto voi olla peräisin nenän muistakin osista. Vuotokohta voi olla joko laaja-alainen verestys limakalvolla tai yksittäinen verisuoni, joka on syystä tai toisesta revennyt.

Aikuisen nenäverenvuodon aiheuttaa usein jokin mekaaninen tekijä, kuten niistäminen, aivastus, nenän kaivaminen, saunominen tai esimerkiksi nenään kohdistunut isku. Myös korkea ikä ja verisuonten kalkkiutuminen voivat altistaa limakalvon alla olevan verisuonen katkeamiselle. Vastoin yleistä käsitystä kohonnut verenpaine ei ole suoranainen syy nenäverenvuotoon, joskin verenpaineen heikentämät verisuonet saattavat vuotaa tavallista herkemmin.

Useimmiten nenäverenvuodon pysäyttämiseen riittää itsehoito. Mikäli verenvuoto ei lopu tai vuotoja esiintyy usein, on syytä ottaa yhteyttä lääkäriin. Herkästi nenäverenvuotoja saavan tulee välttää nenän kaivamista, voimakasta niistämistä ja kuumia suihkuja. Mikäli vuoto toistuu kovan rasituksen tai voimakkaasti maustettujen ruokien yhteydessä, myös näitä kannattaa välttää. Kuivia ja vuotoherkkiä limakalvoja voi hoitaa A-vitamiinitipoilla. Jos kuiva huoneilma aiheuttaa nenän limakalvojen kuivumista ja nenäverenvuotoja, makuuhuoneen ilmankostutuksesta on apua.

Nenäverenvuodon itsehoito Osta verkosta

Nenäverenvuodon hoito BloodSTOP-sidoksella

 1. Istu etukumarassa asennossa, jotta veri ei valu nieluun. Mikäli verta on valunut nieluun, älä niele sitä vaan sylje pois. Nielty veri voi aiheuttaa pahoinvointia tai oksentamista.
 2. Niistä nenä varovasti tyhjäksi verihyytymistä. Repäise BloodSTOP-pussi auki. Leikkaa BloodSTOP-sidosta tarvittaessa ja tee siitä nenän sieraimeen sopiva rulla. Laita rulla varovasti nenään ja tarpeeksi syvälle, jotta se on kosketuksissa vuotokohdan kanssa. Paina kumpaakin sierainta ylhäältä päin, kunnes verenvuoto tyrehtyy.
 3. Voit lisäksi laittaa myös jotakin kylmää esim. jääpussin otsalle tai niskaan. Laita tällöin jääpussin ja ihon väliin esimerkiksi ohut pyyhe, jotta et aiheuta iholle paleltumaa. Verenvuodon tyrehtymisen jälkeen, poista geeli varovasti vetämällä tai puristamalla se ulos sieraimesta ja huuhtele sierain vedellä vesihanan alla.
 • Nenässä BloodSTOP muuttuu geeliksi ollessaan kosketuksessa veren kanssa. Geeli sulkee verenvuotoa aiheuttavan kohdan ja pysäyttää verenvuodon.
 • Kun nenäverenvuoto on tyrehtynyt, kannattaa välttää ponnisteluja, aivastelua ja kuumien ruokien ja juomien nauttimista muutaman päivän ajan.
 • Mikäli nenäverenvuoto ei lopu kotikonstein 15 minuutissa, verenvuotoa esiintyy toistuvasti tai nenäverenvuodon lisäksi esiintyy muita oireita, kuten mustelmia, väsymystä tai huonovointisuutta, ota yhteyttä lääkäriin.
 • Hankalien nenäverenvuotojen hoito kuuluu korva- nenä- ja kurkkutautien erikoislääkärille, joilta löytyy erilaisia vaihtoehtoja nenäverenvuodon hillitsemiseen.

Nenäverenvuoto lapsella

Nenäverenvuoto on yleistä lapsilla ja useimmiten vaaraton ongelma. Toistuvat nenäverenvuodot voivat kuitenkin hankaloittaa arkea ja jopa rajoittaa koko perheen elämää. Lapsilla nenäverenvuoto johtuu useimmiten paikallisesta nenän limakalvon ohuiden suonten rikkoutumisesta nenän väliseinän etuosassa. Tavallisimpia nenäverenvuodon syitä ovat nenän kaivaminen ja nenän limakalvojen kuivuminen. Verenvuodon määrä nenästä on usein vähäistä, vaikka se voi aikuisen silmään näyttääkin runsaalta. Verta valuu helposti myös nieluun, jolloin on hyvä huolehtia, että lapsi ei niele verta vaan sylkee sen ulos.

Ennen itsehoidon aloitusta on hyvä varmistaa, ettei lapsella ole nenässään vierasta esinettä. Jos lapsella esiintyy nenäverenvuodon lisäksi muita ihoverenvuotoja, anemiaa tai väsymystä, on hyvä tarkistuttaa lapsen veriarvot lääkärissä. Lapsen kynsien säännöllinen leikkaaminen ja nenän limakalvojen kostuttaminen vähentävät nenän verenvuotojen uusimista.

Nenäverenvuodon itsehoito Osta verkosta

Useat lääkkeet voivat herkistää nenäverenvuodolle

Nenäverenvuodolle voivat herkistää myös veren hyytymistä estävät lääkeaineet, erityisesti asetyylisalisyylihappo ja muut tulehduskipulääkkeet, varfariini (verenohennuslääke, joista tunnetuin tuotemerkki on Marevan) sekä uudemmat verenohennuslääkkeet. Veren hyytymisaikaa pidennetään verenohennuslääkkeillä 2–3 kertaa normaalia pidemmäksi. Tällöin veritulppien kehittymisen riski pienenee merkittävästi, mutta samanaikaisesti verenvuotojen riski suurenee. Verneohennuslääkkeitä käyttävillä voi esiintyä pitkittynyttä ja tihuttelevaa verenvuotoa mm. pistoslääkkeiden annostelun, ihokarvojen ajelun  tai nenäverenvuodon yhteydessä.

Asiantuntija suosittelee BloodSTOPia nenäverenvuotoon

”BloodSTOP -sidos sopii akuutin nenäverenvuodon hoitoon. Vesiliukoisesta luonnonmateriaalista valmistettu sidos on käyttäjilleen turvallinen ja pysäyttää verenvuodon jopa alle minuutissa. BloodSTOP kannattaakin pitää helposti saatavilla esimerkiksi ensiapulaukussa.”

Proviisori Laura Niskanen, Mills Oy

BloodSTOP sidos nenäverenvuodon lopettamiseen

BloodSTOP auttaa urheilijoiden nenäverenvuotoon

Nyrkkeilyssä ja muita kontaktilajeja harrastaessa nenäverenvuodot ovat yleisiä kasvoihin kohdistuvien iskujen ja osumien takia. Kova isku nenään aiheuttaa verenvuotoa, nenän turvotusta sekä mustelmia nenän ja silmien alueelle. Iskun seurauksena nenään syntyy laaja-alainen tai yhden verisuonen repeämä, joka aiheuttaa vuotavan haavan. Ennen hoidon aloittamista on hyvä varmistaa, ettei henkilöllä ole muita kiireellistä sairaalahoitoa vaativia päävammoja tai nenän murtumaa. Urheilijan nenäverenvuotoa hoidetaan vastaavasti kuin muutakin aikuisen ihmisen nenäverenvuotoa.

Nenäverenvuodon itsehoito Osta verkosta

BloodSTOP-sidos on monikäyttöinen

BloodSTOP-sidosta voi käyttää nenäverenvuodon lisäksi myös haavojen ja hiertymien hoitoon. BloodSTOP-sidoksesta on helppo leikata sopivan kokoinen pala vuotavan haavan päälle ja pitkissä viiltohaavoissa BloodSTOP-sidoksia voi laittaa useita kerroksia päällekkäin tai vierekkäin. BloodSTOPin kanssa voi käyttää myös haavanpuhdistusaineita ja muita haavanhoitotuotteita. BloodSTOP on huomaamaton, ei ärsytä ihoa ja se huuhdellaan ihosta pois, kun haava on parantunut. BloodSTOP -sidos suojaa haavaa tai tikkejä ja soveltuu myös kosteaan haavanhoitoon käyttämällä lisäksi peittävää sidosta BloodSTOPin päällä.

BloodSTOP -sidokset kulkevat mukana matkustaessa

Usein nenäverenvuoto johtuu nenän limakalvojen herkistymisestä, jonka aiheuttaa nenän limakalvojen kuivuminen. Lentäessä tai paljon hotelleissa yöpyessä altistutaan tehokkaille ilmanvaihtojärjestelmille, jotka kuivattavat nenän limakalvoja ja altistavat nenäverenvuodolle. Yksittäispakatut BloodSTOP-sidokset kulkevat reissussa mukana, jolloin nopea apu nenäverenvuodon lopettamiseen on heti käden ulottuvilla eikä lääkäriä tarvita. Nenän kuivia limakalvoja kannattaa hoitaa myös säännöllisesti limakalvoja kosteuttavilla suihkeilla, joista öljypohjaiset suihkeet hoitavat tehokkaammin ja kosteuttavat pitkäkestoisimmin.

Osta verkosta