Mills Pihkavoide

Mills Pihkavoide

Mills Pihkavoide ennaltaehkäisee ja hoitaa kuivia jalkoja ja halkeilevia kantapäitä

Kuiva jalkojen iho ja kantapään halkeamat ovat yleisiä jalkavaivoja. Halkeamia ja ihon kuivumista voidaan ennaltaehkäistä ja hoitaa ihon rasvauksella. Mills Pihkavoide on täsmävoide jalkojen iho-ongelmiin, ja se sopii erityisesti hyvin karhealle, kosteusköyhälle ja kuivalle iholle. Pihkavoide suojaa ihoa halkeamilta ja vahvistaa ihon luonnollista suojakerrosta pidättämällä kosteutta ihossa. Tutustu!

Lue lisää Osta verkosta

EtusivuMills Pihkavoide

Miksi valita Mills Pihkavoide kuivien jalkojen ja halkeilevien kantapäiden hoitoon?

 • Suojaava: Tuote suojaa jalkojen ihoa halkeamilta ja vahvistaa ihon luonnollista suojakerrosta pidättämällä kosteutta ihossa.
 • Kosteuttava: Mills Pihkavoide sisältää karitevoita, joka kosteuttaa ja pehmittää ihoa.
 • Hoitava: Pihkavoide hoitaa ärsyyntynyttä, kuivaa ja halkeilevaa ihoa. Voide sisältää suomalaista pihkaa, jolla tunnetaan antibakteerisia ominaisuuksia sekä dekspantenolia, joka rauhoittaa ihoärsytystä. Tuote ei sovellu hartsiyliherkille.
 • Tehokas: Pihkavoiteessa on käytetty fermentointiprosessia, joka tekee tehoaineista konsentroituja sekä iholle helpommin ja nopeammin imeytyviä.
 • Helppokäyttöinen: Mills Pihkavoide on pakattu hygieenisyyttä ylläpitävään, kätevään pumppupulloon. Tuote poikkeaa tavanomaisista pihkavoiteista, koska se on helposti imeytyvässä ja levittyvässä voidemuodossa.
 • Sopii kaikille: Turvallinen kaikenikäisille – sopii myös diabeetikoille.

Mills Pihkavoide on saatavilla apteekeista ja jalkojenhoidon ammattilaisilta!

Kuivat ja halkeilevat kantapäät

Kantapäiden halkeilu on yleinen vaiva, joka johtuu erittäin kuivasta ja kovettuneesta ihosta. Halkeama syntyy, kun kuivaksi päässyt iho venyy ja halkeaa. Pahimmillaan halkeama voi yltää verinahkaan asti. Halkeamasta voi vuotaa verta ja se voi olla erittäin kipeä. Tulehtuessaan halkeama punoittaa ja voi alkaa märkiä. Halkeaman kautta elimistöön pääsee bakteereja, jotka voivat aiheuttaa tulehduksen tai kivuliaan ruusun. Halkeamia on siellä, missä iho paineen ja kuormituksen takia venyy, kuten päkiässä, kantapäässä ja isovarpaiden sivuissa. Ihon halkeamasta voi myös kehittyä jalkasieni-infektio.

Seisomatyö, kovat työskentelyalustat, ylipaino ja rasvapatjan rappeutuminen altistavat halkeamien syntymiselle. Halkeilua edistävät pöly, lika ja ilman kuivuus. Vääränkokoiset tai -malliset kengät voivat altistaa halkeamille. Myös jalkojen rakenne vaikuttaa halkeamien syntymiseen. Etenkin korkeakaarisissa jaloissa kantapäihin kohdistuu enemmän painetta, mikä lisää kantapään ihon kovettumista ja halkeamien syntymistä. Lisäksi voimakas kantaisku kävelyssä lisää painetta kantapään alueella ja altistaa halkeamien syntymiselle. Kantapäät halkeilevat yleensä kesällä, kun kävellään paljon paljain jaloin. Myös kovettuman voimakas raspaaminen ja repiminen voivat johtaa halkeaman syntymiseen.

Halkeamia voidaan ennaltaehkäistä ihon rasvauksella ja rasvauksen yhteydessä tehtävällä hieronnalla jalkojen pesun jälkeen. Ihon säännöllinen rasvaus on paras tapa ehkäistä ihon kuivuminen ja ihorikkojen syntyminen. Mills Pihkavoide sopii erinomaisesti halkeamien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn.

Mills Pihkavoiteen käyttöohjeet Osta verkosta

Kuivien ja halkeilevien kantapäiden hoito Mills Pihkavoiteella

 • Hiero voidetta 1-2 kertaa päivässä kuivalle iholle, halkeamille tai tulehdusherkälle alueelle. Voide imeytyy nopeasti ja on riittoisa.
 • Tehohoitona: Hiero voidetta paksu kerros illalla juuri ennen nukkumaan menoa ja laita puuvillasukat jalkaan ja anna vaikuttaa yön yli.
 • Älä käytä avohaavoilla tai rikkoutuneella iholla.
Mills Pihkavoide

Kuivat jalat

Kuivassa ihossa veden haihtumista estävien rasvojen määrä sarveiskerroksessa eli ihon uloimmassa kerroksessa on niin pieni, että vettä pääsee haihtumaan ihon syvemmistä kerroksista vapaasti ja ihon pintakerros kuivuu. Kuivuminen aiheuttaa ihoon lievän tulehduksen, joka aistitaan kutinana ja nähdään ihon hilseilynä. Noin joka viidennellä aikuisella ja lapsella on atooppinen, kuiva iho. Ihon kuivuus on yleisempää yli 65-vuotiailla kuin tätä nuoremmilla.

Kesäaikana iho kuivuu ja paksuuntuu luontaisesti, koska ihoon kohdistuu enemmän kuormitusta. Erityisesti kantapään ja päkiän iho muuttuu kovemmaksi ja saattaa halkeilla helposti. Kuiva iho on joustamattomampi ja halkeilee helpommin kuormittuessaan. Ihorikot ja halkeamat ovat portti infektioille, kuten jalkasienelle. Hyvin rasvattu ja kosteutettu iho on joustava ja kestää paremmin hankausta kuin kuiva iho.

Ihon kuivumista voidaan ehkäistä rasvauksella ja välttämällä liiallista saippuapesua. Mills Pihkavoide sopii erityisesti vartalon kuiville, herkille ja ärsyyntyneille ihoalueille. Pihkavoide vahvistaa ihon luonnollista suojakerrosta pidättämällä kosteutta ihossa.

Mills Pihkavoiteen käyttöohjeet Osta verkosta

Milloin Mills Pihkavoidetta kannattaa käyttää?

 • Jos jalkojesi iho on karhea, kosteusköyhä tai kuiva.
 • Jos jalkojesi iho on sarveistunut, halkeileva tai infektioherkkä.
 • Jos haluat ehkäistä halkeamia ja kovettumia tai erilaisia ihorikkoja, kuten rakkoja. Kosteutettu iho on joustavampi ja se kestää paremmin hankausta kuin kuiva iho.

Osta verkosta

 • Jos sinulla on jalkainfektio, käytä Mills Pihkavoidetta muun hoidon tukena. Pihkavoidetta voidaan myös käyttää jalkainfektion jälkihoitona tai niiden ennaltaehkäisyssä. Älä kuitenkaan rasvaa varpaanvälejä.
Mills Pihkavoide

Pihkan antibakteeriset ominaisuudet

Kuusenpihkaa on käytetty Suomessa kautta aikojen haavojen ja ihon hoitoon. Kuusenpihka on tutkitusti antibakteerinen sekä tulehduksia vähentävä luonnontuote. Pihkan antibakteerisuus perustuu sen sisältämiin hartsihappoihin, jotka tehoavat eri bakteereita vastaan. Hartsihapot tuhoavat bakteerin soluseinämää tai haittaavat bakteerin energiantuotantoa. Mills Pihkavoide sisältää 5 % antibakteerista suomalaista kuusenpihkaa.

Osta verkosta