Lampaanvilla

Ehkäise jalkasieni Mills Lampaanvillalla

Pehmeä Mills Lampaanvilla on luonnontuote, joka erottelee varpaat ja imee kosteutta, ehkäisten jalkasienen syntyä. Se on ainutlaatuinen apu hautumien ehkäisyyn ja soveltuu myös diabeetikoille.

Lue lisää Osta verkosta

EtusivuLampaanvilla

Vaivaako jalkasieni tai hautuma? Lampaanvilla ehkäisee niiden syntymistä

Hilseilevätkö ja kutisevatko varpaanvälit? Kyseessä voi olla jalkasieni, joka tunnetaan myös nimellä jalkasilsa tai varvasvälihautuma.

  • Jalkasieni, eli jalkasilsa, on silsasienen aiheuttama ihoinfektio. Jalkasieni ilmenee yleensä varvasvälissä tai jalkaterän alueella punoituksena, hilseilynä, kutinana ja halkeiluna. Vaiva on yleinen ja sitä ilmenee noin joka neljännellä jossakin elämän vaiheessa. 
  • Jalkasieni viihtyy kosteissa olosuhteissa ja se alkaa useimmiten hautuneesta, rikkoutuneesta varvasvälistä. Jalkasienen hoitoon kannattaa panostaa, sillä hoitamattomana se voi levitä laajemmalle alueelle jaloissa ja kynsissä.
  • Käyttämällä Mills Lampaanvillaa ehkäiset jalkasienen syntyä, sillä villa vähentää kosteutta varvasväleissä. Lampaanvilla estää myös ihoa rikkoutumasta.

Varvasvälihautumalla tarkoitetaan varvasvälien ihon rikkoontumista, joka johtuu kosteuden hautovasta vaikutuksesta.

  • Hautuneen varvasväli-ihon tunnistat siitä, että se on usein valkoinen, pehmeä ja kostea
  • Jos varvasvälihautumaa ei hoida, voi vaiva kehittyä jalkasieneksi. Hautunut ja kutiava krooninen varvasvälisieni altistaa myös ruusu bakteeri-infektion kehittymiseen.
  • Tavallisimmin jalkasieni ilmenee punoituksena, kutinana, hilseilynä ja halkeiluna 4. tai 5. varvasvälissä. Jos varvasvälihautuma leviää muualle jalkaterään, on todennäköistä, että kyseessä on tällöin akuutissa vaiheessa oleva jalkasieni eli jalkasilsa.
  • Mills Lampaanvilla auttaa myös varvasvälihautuman hoidossa. Iho rikkoutuu helpommin hautuneena ja kosteana. Mills Lampaanvillan avulla saat pidettyä varvasvälisi kuivempana ja ehjänä.

 

Mills Lampaanvilla on saatavilla apteekeista ja jalkojenhoidon ammattilaisilta!

Mills Lampaanvilla hautumien hoidossa ja ehkäisyssä

Mills Lampaanvilla on ainutlaatuinen apu hautumien ja jalkasienen ehkäisyyn.
 
Mills lampaanvillan on erinomainen keino ennaltaehkäistä ja hoitaa hautumia. Lampaanvilla imee kosteutta tehokkaasti ja eristää ihopinnat toisistaan, jolloin iho pysyy kuivana ja ehjänä.

Varvasväleihin pujotettava, erikoispuhdistettu, Öko-Tex-standardi 100:n mukaisesti käsitelty lampaanvilla on pehmeä luonnonmateriaali, jonka käyttö on miellyttävää. Lampaanvilla suojaa myös varpaiden ympärille levitettynä nivelpintoja ja ihoa muun muassa kengän aiheuttamilta hiertymiltä. 

Muistathan myös jalkojen päivittäisen itsehoidon, johon sisältyy varpaiden pesu ja huolellinen kuivaus. Varvasvälien kuntoa kannattaa myös tarkkailla viikoittain. 

Osta verkosta

Mikä aiheuttaa hautumia ja jalkasientä?

Hautumille altistavia tekijöitä ovat diabetes, lihavuus, kuumuus, hikoilu, hankaus ja puutteellinen hygienia

Liian pienet, keinomateriaalista valmistetut kengät tai hengittämättömät sukat, jalkojen runsas hikoilu tai huono jalkahygienia johtavat usein varvasvälihautuman syntyyn. Tiiviit varvasvälit ja varpaiden virheasennot altistavat ihohautumille. 

Jalkasieni voi tarttua mukaan myös uimahallista sekä muista yleisistä suihku- ja pukutiloista, sillä sieni viihtyy kosteissa oloissa.

Lue lisää jalkasienen hoidosta ja ennaltaehkäisystä.

Mills Lampaanvilla

Mills Lampaanvilla on puhdistettua, 100 prosenttista luonnon villamateriaalia, joka on käsitelty Öko-Tex-standardi 100:n mukaisesti. Lampaanvilla soveltuu ihon terveydenhoitoon villan puhtauden, tasalaatuisuuden ja pehmeyden ansiosta

Pehmeä lampaanvilla ei aiheuta kutinaa eikä tahraa käsiä tai ihoa. Tuote on pitkäkuituista, joten sitä on helppo käsitellä ja muokata omaan tarpeeseen sopivaksi.

Lampaanvilla on CE-merkitty lääkinnällinen laite ja erikoispuhdistettu tuote sopii lääketieteelliseen käyttöön. Tuote on kertakäyttöinen, ja se on vaihdettava uuteen päivittäin.

Osta verkosta

Mills Lampaanvilla on apu jalkojen hikoiluun

Kastuvatko sukat helposti kengissä tai kärsitkö pahanhajuisesta hiestä varpaissa? 

Vuorokauden aikana jalkateristä erittyy normaalisti hikeä noin 1–2 dl. Hikoilun määrä voi olla kuitenkin jopa 0,5 litraa. Jalkaterät voivat hautua ja hikoilla sukissa ja kengissä niin, että jo neljän tunnin kuluttua jalat ovat kosteat luoden hyvät olosuhteet hautumien ja jalkasienen syntymiselle. 

Liikahikoilu jalkaterien iholla aiheuttaa pitkään jatkuvana infektioriskin, kun iho hautuu ja pehmentyy hien ja kosteuden vaikutuksesta. 

 

Liikahikoilun aiheuttamia haittoja voidaan ennaltaehkäistä Mills Lampaanvillan avulla. Lampaanvilla sitoo tehokkaasti kosteutta iholta, joten tuote on ainutlaatuinen apu varvasvälien hautumisen ja hikoilun estoon. 

Hikoilun aiheuttamia haittoja voidaan ehkäistä myös hengittävällä kenkämateriaalilla, kosteutta siirtävillä pohjallisilla, kenkien säännöllisellä tuulettamisella ja vaihtamisella sekä kosteutta iholta tehokkaasti siirtävillä sukilla. Hikoilua ja siitä aiheutuvaa hajua voidaan estää myös talkilla, hikoilua hillitsevillä jalkavoiteilla ja deodoranteilla. 

Lue lisää siitä, millainen apu lampaanvilla on hikoileville jaloille ja millä muilla keinoin hillitä jalkaterien hikoilua kengissä.

Lampaanvilla lämmittää palelevia varpaita

"Monet asiakkaamme ovat kehuneet Lampaanvillaa sen helppokäyttöisyyden takia. Varpaanväleihin pujotettava lampaanvilla lämmittää kylmiä ja palelevia varpaita kaikkina vuodenaikoina. Pehmeä ja huomaamaton Mills Lampaanvilla pitää myös varpaiden ihon kuivana, ehkäisee hautumien syntyä ja toimii pehmusteena esimerkiksi talvikengissä. ”

Anni Kääriäinen, jalkaterapeutti, Mills Oy

Lampaanvilla on monikäyttöinen

Lampaanvilla ehkäisee jalkasienen syntymistä

Jalkasieni saa alkunsa useimmiten hautuneesta ja rikkoutuneesta varvasvälistä. Jalkasienen oireita ovat kutina, kirvely, kihelmöinti, kuumotus ja punoitus.

Koska kosteus ja lämpö edesauttavat jalkasienen syntymistä, voidaan kosteutta vähentävää lampaanvillaa käyttämällä ehkäistä jalkasienen syntymistä. Lampaanvilla suojaa ihoa myös rikkoutumiselta. Mills Lampaanvillaa ei saa käyttää avohaavoille.

Lampaanvilla auttaa varvasvälihautuman hoidossa

Varvasvälihautuma on ikävä vaiva, jonka hoidossa ja ehkäisyssä lampaanvilla on erinomainen apu. Varvasvälihautuma tarkoittaa varvasvälien ihon rikkoontumista. Iho rikkoutuu helpommin hautuneena ja kosteana.

Hautuma on yleinen varpaissa tavattava vaiva, jolle altistavat jalkojen kova hikoilu, hankaus ja jalkojen pesun sekä kuivaamisen laiminlyönti. Lampaanvillan ansiosta varvasvälit pysyvät kuivempana, eikä rikkinäinen iho pääse hankautumaan enempää.

Lampaanvilla pitää jalat lämpimänä

Kylmälle ja kostealle altistuminen on yleisin syy jalkojen paleluun.

Lampaanvilla sitoo kosteutta hikoavista jaloista pitäen varpaat kuivana. Pehmeä luonnonmateriaali eristää ja tarjoaa lisälämmitystä sukkia ja kenkiä käytettäessä. Älä kuitenkaan kiedo lampaanvillaa varpaiden ympärille, jottei varpaiden verenkierto esty.

Lampaanvilla on erinomainen apu myös talviurheilussa paleleviin varpaisiin.

Mills Lampaanvillan käyttöohjeet

Poimuta villasuikale löysästi varpaiden väleihin niin, että villa kulkee varpaiden alla tai päällä. Taita villasuikaleen päät varpaiden ympärille tai leikkaa ylimääräinen villa pois.

Mitä löysemmäksi jätät poimut, sitä paremmin villa ulottuu kummallekin puolelle varpaita ja nivelien suojaksi. Älä kiedo lampaanvillaa varpaiden ympärille, jottei varpaiden verenkierto esty. Vaihda Mills lampaanvilla päivittäin pesun yhteydessä.

Huomioithan, että tuote ei ole steriilipakattu eikä sovi avohaavoille. Katso tarkemmat käyttöohjeet pakkauksen sisältä.

Katso käyttöohjevideo Osta verkosta

Mills Lampaanvilla on CE-merkitty lääkinnällinen laite. Vain ulkoiseen käyttöön. Saattaa sisältää lanoliinin jäämiä. Älä käytä avohaavoille tai rikkoutuneelle iholle. Ei lasten ulottuville. Lampaanvilla pitää vaihtaa päivittän. Lampaanvillaa ei saa pestä tai käyttää uudelleen. Älä kiedo lampaanvillaa varpaiden ympärille, jottei varpaiden verenkierto esty. Jos hoidon aikana ilmenee haittoja tai oireesi pahenevat, lopeta tuotteen käyttö ja ota yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen tai Mills Enterprises Ltd Oy:n www.mills.fi. 

Muita Mills jalkojenhoitotuotteita