Kantapääkivun hoito

Kantapääkivun hoito

Kantapää ottaa vastaan ihmiskehon suurimman painon joten se altistuu kovalle rasitukselle joka päivä. Kun rasitus jatkuu pitkään, yksipuolisesti tai kantapäähän kohdistuu äkillinen voimakas kuormitus kuten tärähdys, kantapään alue saattaa kipeytyä ja liikkuminen vaikeutua. Kantapääkipu onkin äärimmäisen ikävä vaiva.

EtusivuKantapääkivun hoito

Mistä kantapääkipu johtuu?

Yleisin syy kantapääkivulle on kantaluuhun kiinnittyvän jalkapohjan jännekalvon tulehdus eli plantaarifaskiitti. Yleisimmin tulehduksen syynä on tavallista suurempi jalkaterän rasitus tai jalkaterän virheellinen asento kuten laskeutunut pitkittäiskaari ja siitä johtuva ylipronaatio.

Kipukohtaan kertyy noin puolella kantapääkivuista kärsivillä kalkkia muodostaen ns. luupiikin. Luupiikki painaa kantapään pehmytkudoksia ja aiheuttaa askelluksen aikana voimakasta kipua.

 

 

Kantapääkivun taustalla on useimmiten:

  • seisomisesta tai juoksemisesta aiheutunut liikarasitus tai voimakas ponnistus
  • jalkapohjan kantakalvon tulehdus eli plantaarifaskiitti
  • ohentunut tai siirtynyt rasvapatja + tärähdys
  • limapussintulehdus tai kantaluun rasitusmurtuma
  • ylipaino
  • jalan asentovirhe (ylipronaatio)
  • huonot jalkineet
  • rasitus kovalla alustalla
  • kovettumat ja hiertymät kantapään reunoilla

Mikä avuksi kantapääkipuun?

Kantapääkivun hoidossa kannattaa keskittyä ensisijaisesti ennaltaehkäisevään hoitoon. Tällöin vaiva ei pääse etenemään mahdolliseen tulehdustilaan tai esim. luupiikkin syntymiseen.

Rasitusperäistä kantapääkipua voidaan hoitaa tehokkaasti ja turvallisesti ensin itse. Mikäli itsehoito ei auta muutaman viikon aikana, tulee hakeutua jatkohoitoon.

Kantapääkivun ensihoito on rasituksen välttäminen. Liikkumista ei tulisi kuitenkaan lopettaa kokonaan. Tärkeää olisi huolehtia kantapään alueen kunnollisesta iskunvaimennuksesta, pehmustamisesta ja kantapään kohottamisesta.

Apua kantapään kipuihin saa Comforsilin kantapäävaivoihin tarkoitetuista tuotteista, jotka ovat pehmeää ja tukevaa silikonia. Tuotteet vähentävät tehokkaasti kantapäähän kohdistuvaa painetta ja lievittävät kantapääkipua. Helppokäyttöiset tuotteet ovat kestäviä myös päivittäisessä käytössä.

Tutustu kantapääkivun hoidossa ja ennaltaehkäisyssä käytettäviin Comforsilin tuotteisiin!

Kantapääkuppi kaikkiin kantapään kiputiloihin

Comforsil kantapääkuppia suosittelemme ensisijaisesti kaikkiin kantapään kiputiloihin. Kantapääkuppi auttaa myös kantapään ylirasittumisen tai äkillisestä traumasta johtuvan kivun hoidossa.

Kantapääkuppi lievittää tehokkaasti koko kantapään alueella ja sen ympärillä olevaa kipua.

Kantapääkuppi on valmistettu silikonista. Silikonityynyt vaimentavat iskuja tehokkaasti ja keventävät kantapohjaan kohdistuvaa kuormitusta sekä lisäävät jalan luontaista iskunvaimennusta.

Kuppirakenteen ansiosta kantapään pehmytkudos pysyy hyvin paikallaan, ja kantapääkuppi tukee erinomaisesti rasvapatjaa suojaten kantapään ihoa myös halkeamilta ja kovettumilta.

Miten kantapääkuppi istuu kenkään?

Kantapääkuppi istuu hyvin useimpiin kenkiin ja se pysyy helposti paikallaan. Kannattaa kuitenkin huomioida, että kantapääkuppi vie kengästä jonkin verran tilaa. Kengässä tuleekin olla riittävän korkea kantaosa.

 

Osta verkosta

Comforsil_Kantapääpehmuste_pakkaus ja tuote_LR

Kantapääpehmuste paljon seisoville

Comforsil kantapääpehmusteet ovat erinomainen apu väsyneistä jaloista kärsiville. Jos seisot paljon tai pitkät kävelyt saavat aikaan kipua alaselässä, voi apu löytyä kantapääpehmusteesta.

Askelta keventävä kantapääpehmuste ehkäisee säännöllisesti käytettynä jalkojen, nivelten ja selkärangan ylirasittumista sekä kantapääkipua. Säännöllinen käyttö onkin tehokkainta ennaltaehkäisemään kantapäävaivoja.

Tuote toimii myös erilaisten kantapäävaivojen tukihoitoon. Vaikka kipuja olisi vain toisessa jalassa, tulee tuotetta käyttää aina molemmissa jaloissa lisäongelmien välttämiseksi. Kiinnitä huomiota sopivan koon valintaan, sillä kengässä liikkuva tuote voi aiheuttaa hiertymiä.

Kantapääpehmuste on ohut ja huomaamaton. Se vie kengässä tilaa vain vähän, jonka ansiosta se soveltuukin kantapääkivun hoitoon myös pikkukengissä.

Osta verkosta

Kantapäätyynystä tehokasta ja lyhytaikaista apua

Comforsil kantapäätyyny on tehokas apu akuutin plantaarifaskiitti/-faskioosin tai luupiikin hoitoon. Tätä tuotetta suositellaan pelkästään lyhytaikaiseen käyttöön. Jatkohoidoksi suosittelemme kantapääkuppeja tai -pehmustetta.

Kantapäätyynyssä on irrotettava keskiosa. Tuote on suunniteltu käytettäväksi pääosin ilman keskiosia. Keskiosien irroitus keventää kantapohjaan kohdistuvaa painetta silloin, kun kipu osuu keskelle kantapäätä.

Jos kipualue ei osu kevennyskolon kohdalle tai tuote pääsee liikkumaan kengässä, voi se aiheuttaa epämukavuutta ja hiertymien muodostumista kantapään alueelle. Keskiosa kannattaa pitää paikallaan siinä jalassa, jossa kipua ei tunnu.

Kantapäätyyny mahtuu helposti kenkään ja tekee liikkumisesta kivuttomampaa. Aloita kantapäätyynyn käyttö aina asteittain, jotta voit varmistua tuotteen sopivuudesta.

Osta verkosta

Kantapääkivun ennaltaehkäisevä hoito on tärkeää

Ennaltaehkäisevä hoito on kantapääkivun hoidossa erittäin tärkeää. Tällöin tulehdustila ja luupiikin syntyminen on mahdollista välttää.

Kantapääkipua voit lisäksi ehkäistä esimerkiksi

- venyttelemällä
- hieronnalla
- hyvillä kengillä.

Jalkapohjien, pohkeiden, takareisien sekä akillesjänteen venytys ehkäisee kantapääkivun syntymistä. Pohkeen ja jalkapohjan hieronta voivat myös ehkäistä ja helpottaa kantapään kipua.

Hyvät kengät ehkäisevät kantapääkivun syntymistä. Riittävä sisäkaarentuki ja iskunvaimennusominaisuus ovat hyviä ominaisuuksia kengälle. 

Lue artikkeli

Tuotteet kantapääkivun hoitoon