Eläimen haavan hoito

BloodSTOP sidos nenäverenvuodon lopettamiseen

BloodSTOP on nopea apu eläimen haavan hoitoon!

Koirien, kissojen ja kanien pienet haavat tai ihoruhjeet voi helposti hoitaa kotona. Yksittäispakatut BloodSTOP-sidokset ovat nopea apu vuotavan haavan hoitoon. Sidos muuttuu veri- ja nestekontaktissa geeliksi, joka tyrehdyttää verenvuodon jopa alle minuutissa ja sulkee vuotokohdan. Tutustu!

Lue lisää Osta verkosta

EtusivuEläimen haavan hoito

Miksi valita BloodSTOP eläimen haavan hoitoon?

 • Helppokäyttöinen: Leikkaa sopivan kokoinen pala BloodSTOP-sidosta ja laita se eläimen vuotavan haavan päälle. Sulkee myös vaikeassa paikassa olevat haavat!
 • Näkymätön: Sidos muuttuu veri- tai nestekontaktissa huomaamattomaksi geeliksi. 
 • Nopea apu: Lopettaa verenvuodon jopa alle minuutissa.
 • Tehokasta ensiapua kotona: BloodSTOP sulkee verenvuotokohdan, ehkäisee sen tulehtumista ja voi vähentää tikkauksen tarvetta eläimen haavan hoidossa.
 • Turvallinen kaikille: Sopii pienille eläimille – niin koirille, kissoille, kaneille kuin jyrsijöillekin.
 • Riittoisa pakkaus: Pakkauksesta riittää usean haavan hoitoon.

BloodSTOP on saatavilla apteekeista ja verkkoapteekeista!

Osta verkosta

Koiran haavat

Koirille tyypillisiä haavoja ovat esimerkiksi viilto- ja pistohaavat, anturahaavat, kynsivauriot sekä tappeluissa tulleet puremahaavat. Pienet ja pinnalliset haavat hoituvat usein kotihoidossa, kun taas isompien ja useamman ihokerroksen läpi ulottuvien haavojen hoitona on ompelu eläinlääkärin vastaanotolla. Haavojen hoidossa tärkeintä on pitää haava puhtaana, ettei se tulehdu. Purematapauksissa on aina hyvä ottaa yhteyttä eläinlääkäriin, sillä jo pieneltä näyttävä haava voi aiheuttaa ongelmia ihonalaiseen kudokseen. Jos haava tulehtuu, voivat bakteerit levitä verenkierron kautta muualle elimistöön.

Ohjeet eläimen haavan hoitoon Osta BloodSTOP-sidoksia

Ohjeet eläimen haavan hoitoon

Eläimen haavan puhdistaminen

Puhdistuksen helpottamiseksi voit varovasti leikata karvat eläimen haavan ympäriltä. Puhdista haava huuhtelemalla tai pyyhkimällä se keittosuolaliuokseen kastetulla sidetaitoksella. Pese kuivunut veri ja muu lika haavasta ja sen ympäriltä haalealla vedellä ja kuivaa huolellisesti.

Eläimen haavan puhdistuksessa sidetaitos toimii usein pumpulia paremmin, sillä se ei tartu kosteaankaan haavaan. Vältä avoimen haavan huuhtelua antiseptisella aineella, kuten jodia sisältävillä puhdistusaineilla, sillä antiseptinen aine heikentää haavan paranemiselle välttämättömien tulehdussolujen toimintaa.

Haavan suojaaminen ja vuotavat haavat

Jos eläimen haava vuotaa, leikkaa sopivan kokoinen pala BloodSTOP-sidosta ja laita tarvittaessa useampi kerros päällekkäin tai vierekkäin suoraan vuotavan haavan päälle. Jos eläimen haavan verenvuoto ei lopu muutamassa minuutissa, ota yhteyttä eläinlääkäriin. Varmista ettei eläin pääse nuolemaan haavaa, sillä se voi tulehtua.

Mikäli verenvuoto on loppunut, suojaa haava-alue vielä itsekiinnittyvällä sidoksella ja pidä eläimellä kauluria, kunnes haava on umpeutunut. Huuhtele BloodSTOP 24 tunnin kuluessa haavasta. Tarkkaile haava-aluetta vähintään muutaman päivän ajan, jotta huomaat mahdollisen tulehduksen heti.

Tiesitkö, että BloodSTOP-sidokset sopivat myös ihmisten haavanhoitoon ja verenvuodon tyrehdyttämiseen?

Lue lisää

Kissan haavat

Kissat ovat aktiivisia eläimiä, joille sattuu ja tapahtuu paljon. Ulkona liikkuessa kissoille voi tulla viilto- tai pistohaavoja, tassuhaavoja tai isompia haavoja, kuten repeämiä ihoon. Myös tappeluiden seurauksena tulleet puremahaavat ovat kissoilla melko yleisiä.

On tärkeää muistaa, että iho on kissan suurin elin ja tärkeä osa immuunijärjestelmää. Jo pieneltä näyttävä haava voi aiheuttaa ongelmia ihonalaiseen kudokseen. Jos eläimen haava tulehtuu, voivat bakteerit levitä verenkierron kautta muualle elimistöön. Joskus haavat kissan iholla voivat myös olla ensimmäisiä merkkejä muualla kehossa olevista sairauksista, kuten lisämunuaisen liikatoiminnasta tai vaurioista maksassa ja haimassa.

Ohjeet eläimen haavan hoitoon Osta BloodSTOP-sidoksia

Eläimen haavan hoito BloodSTOP-sidoksella

 1. Aja tarvittaessa varovasti eläimen haavan ympäriltä karvoja pois ja puhdista haava keittosuolaliuoksella. Vältä avoimen haavan huuhtelua antiseptisella aineella, kuten jodia sisältävillä puhdistusaineilla, sillä antiseptinen aine heikentää eläimen haavan paranemiselle välttämättömien tulehdussolujen toimintaa.
 2. Repäise BloodSTOP-pussi auki. Leikkaa sopivan kokoinen pala BloodSTOP-sidosta ja laita tarvittaessa useampi kerros päällekkäin tai vierekkäin suoraan eläimen vuotavan haavan päälle.
 3. BloodSTOP-sidos muuttuu veri- tai nestekontaktissa huomaamattomaksi geeliksi, joka lopettaa eläimen haavan verenvuodon jopa alle minuutissa. 
 • BloodSTOP voi vähentää tikkien määrää tai tikkauksen tarvetta eläimen haavan hoidossa. 
 • BloodSTOP-sidos voi vähentää muiden sidosten tarvetta. Mikäli verenvuotokohta on hankautuvassa paikassa, sidoksen päälle voidaan tarvittaessa laittaa itseliimautuva tukiside haavakohdan suojaamiseksi. Suosittelemme eläimille myös kaulurin käyttöä haavan nuolemisen estämiseksi.
 • Mikäli eläimen haava tulehtuu, ota heti yhteyttä eläinlääkäriin.
 • BloodSTOP sopii eläinten pinnallisten haavojen hoitoon – niin koirille, kissoille, kaneille kuin jyrsijöillekin, joten sitä kannattaa pitää kotona ensiapulaukussa.
 • BloodSTOP sidos on huomaamaton eikä se ärsytä eläimen ihoa.
 • BloodSTOP-sidokset ovat saatavilla apteekeista ja verkkoapteekeista.

Kanin ja jyrsijän haavat

Kanit ja pienet jyrsijät ovat saaliseläimiä, joten ne pyrkivät salaamaan vammansa tai sairautensa, etteivät joutuisi petojen hyökkäyksen kohteeksi. Samassa häkissä oleville pienjyrsijöille voi helposti syntyä lieviä puremahaavoja tai tassuhaavoja, joita voi tarvittaessa hoitaa myös kotona.

On erityisen tärkeää, että omistaja osaa tulkita lemmikkinsä käytöstä ja tunnistaa vakavamman sairauden merkit. Yleensä sairas eläin yrittää piiloutua ja lakkaa liikkumasta aktiivisesti, jolloin omistaja ei välttämättä heti huomaa oireita. Syömättömän ja paikallaan kyyhöttävän pienen lemmikin pitäisikin saada välittömästi hälytyskellot soimaan omistajansa mielessä ja ottaa tarvittaessa yhteyttä eläinlääkäriin.

Ohjeet eläimen haavan hoitoon Osta BloodSTOP-sidoksia

Asiantuntija suosittelee BloodSTOPia eläimen haavan hoitoon

”BloodSTOP -sidos sopii pienten eläinten, kuten koirien ja kissojen, haavan hoitoon. Vesiliukoisesta luonnonmateriaalista valmistettu sidos on käyttäjilleen turvallinen ja pysäyttää verenvuodon jopa alle minuutissa. BloodSTOP kannattaakin pitää helposti saatavilla esimerkiksi lemmikin ensiapulaukussa.”

Proviisori Laura Niskanen, Mills Oy

BloodSTOP sidos

Milloin otan yhteyttä eläinlääkäriin?

Koirilla ja kissoilla puremahaavat ovat yleisiä ja ne tulehtuvat helposti suusta tulleiden bakteerien takia. Jos lemmikkiäsi on purtu tai haava on selkeästi tulehtunut, ota aina yhteyttä eläinlääkäriin. Jos lemmikilläsi on palkeenkielimäinen haava jonka reunat ovat kaukana toisistaan tai jos lemmikilläsi on suuria ja syviä haavoja, joiden alapuolisissa kudoksissa voi olla vaurioita, ota yhteyttä eläinlääkäriin mahdollisimman pian.

Mitä hankin lemmikin ensiapulaukkuun? Osta BloodSTOP-sidoksia

Lemmikin ensiapulaukku

Lemmikin kanssa sattuu päivittäin

Lemmikin pieniin haavoihin on hyvä varautua etukäteen hankkimalla tärkeimpiä ensiapuun tarkoitettuja tarvikkeita ja välineitä. Kipeä tai haavoittunut lemmikki voi olla hätääntynyt, jolloin kuonokopan käyttö tekee eläimen käsittelystä turvallisempaa ja helpompaa. Kotona ja matkalla on hyvä pitää myös kauluri mukana, jolla estetään haavan nuoleminen ja tukisiteen pureskelu.

Hätätilanteiden varalle kannattaa ensiapulaukkuun tallentaa myös päivystävän eläinlääkärin numero.

Lemmikin ensiapulaukun sisältö:

 • keittosuolaliuosta
 • BloodSTOP-sidoksia
 • sidetarpeita ja vanua
 • itseliimautuvaa tukisidettä
 • tylppäkärkiset sakset
 • pinsetit ja punkkipihdit
 • kertakäyttöhanskoja.