BloodSTOP -sidos on tehokas haavoille ja ehdoton diabeetikoille ja Marevanin käyttäjille!

Pienet haavat, hiertymät, nirhaumat ja palovammat ovat osa meidän kaikkien arkea. Diabeetikoille tai verenohennuslääkkeitä käyttäville pienet haavat voivat kuitenkin aina olla riski suurempiin ongelmiin.

Lue koko artikkeli

EtusivuArtikkelitBloodSTOP -sidos on tehokas haavoille ja ehdoton diabeetikoille ja Marevanin käyttäjille!

BloodSTOP -sidos on tehokas haavoille ja ehdoton diabeetikoille ja Marevanin käyttäjille!

Pienet haavat, hiertymät, nirhaumat ja palovammat ovat osa meidän kaikkien arkea. Diabeetikoille tai verenohennuslääkkeitä käyttäville pienet haavat voivat kuitenkin aina olla riski suurempiin ongelmiin. Diabeetikoilla, joilla on todettu niin sanottu riskijalka, tämä on vielä merkittävämpää. Tuntopuutosten vuoksi iho saattaa huomaamatta rikkoutua ja kun verenkierto on heikentynyt, voi haava kroonistua ja johtaa pahimmillaan vakaviin amputaatioihin. Siksi diabeetikoiden on tarkkailtava jalkojaan päivittäin ja havahduttava heti, mikäli jalkojen ihoon on tullut ihorikko ja hoidettava ihoa huolellisesti.

Monet haavojen paikallishoitotuotteet eivät sovi riskijalkaiselle diabeetikolle. Esimerkiksi rakkolaastarit saattavat hauduttaa ihoa ja hautunut iho taas rikkoutuu helpommin. Myös liimapintaiset haavanhoitotuotteet voivat vaurioittaa herkkää, ohutta ihoa ja liima voi irrotettaessa aiheuttaa ihorikkoja sekä ärtymistä. 

Verenohennuslääkkeitä, esimerkiksi Marevania käyttävillä henkilöillä pienet haavat saattavat vuotaa runsaasti verta ja vuodon tyrehdyttäminen voi olla haastavaa. Esimerkkinä tästä on kiusallinen nenäverenvuoto. Verenohennuslääkkeitä käyttäville nopea ja tehokas verenvuodon pysäyttäminen on paikallaan. 

BloodSTOP -verentyrehdytyssidos on uuden sukupolven haavanhoitotuote, joka ei sisällä lääke- tai liima-aineita. Sidos on biohajoavaa 100%  luonnonmateriaalia, puuvillaselluloosaa, joka ei ärsytä elimistöä ja on siten turvallinen kaikille. BloodSTOP -sidos on ensisijaisesti tarkoitettu verta vuotavien haavojen ensiapuun. Toisin  kuin peruslaastarit, BloodSTOP muuttuu geeliksi nestekontaktissa ja käynnistää haavan paikallisen verenhyydytysprosessin mm. paineen avulla. Geeliytynyt sidos sulkee haavan kauttaaltaan, ehkäisee sen tulehtumista ja edistää haavan paranemista. Kun haavan vuoto on tyrehtynyt,  sidos huuhdellaan pois vedellä. 

Tutustu BloodSTOP -verentyrehdytyssidokseen

Kodin ensiaputarvikkeet on hyvä pitää ajan tasalla ja täydentää tarvikkeita tehokkaalla verentyrehdytyssidoksella etenkin, jos kuuluu yllämainittuihin riskiryhmiin. BloodSTOP-pakkauksesta voi jakaa yksittäisiä steriilipakattuja sidoksia eri paikkoihin kuten ensiapulaukkuun, autoon, kesämökille tai käsilaukkuun. BloodSTOP vaikuttaa nopeasti ja pysäyttää verenvuodon jopa minuutissa. Nopea ensiapu myös lyhentää haavan paranemisaikaa.

Tutustu tästä BloodSTOP-sidokseen!

Asiantuntijana artikkelissa 
Jalkaterapeutti Anni Kääriäinen

Tuotteet haavojen ehkäisyyn ja hoitoon