Lampaanvilla ehkäisee hautumia ja palelua fyysisessä työssä

Fyysisessä työssä jalat ovat usein koetuksella. Pitkän työpäivän aikana jalat hikoilevat samoissa kengissä läpi päivän. Hikoilu ja jalkojen kastuminen voivat saada ihon rikkoutumaan ja aiheuttaa ikäviä hautumia ja jalkasientä. Kylmillä keleillä ulkotöissä jalat puolestaan palelevat helposti. Lue eteenpäin – kerromme parhaat vinkkimme, miten pidät jaloistasi huolta lampaanvillan avulla!

Lue koko artikkeli

EtusivuArtikkelitLampaanvilla ehkäisee hautumia ja palelua fyysisessä työssä

Lampaanvilla ehkäisee hautumia ja palelua fyysisessä työssä

Fyysisessä työssä jalat ovat usein koetuksella. Pitkän työpäivän aikana jalat hikoilevat samoissa kengissä läpi päivän. Hikoilu ja jalkojen kastuminen voivat saada ihon rikkoutumaan ja aiheuttaa ikäviä hautumia ja jalkasientä. Kylmillä keleillä ulkotöissä jalat puolestaan palelevat helposti. Lue eteenpäin – kerromme parhaat vinkkimme, miten pidät jaloistasi huolta lampaanvillan avulla!

Lampaanvilla ehkäisee hautumia ja jalkasientä

Fyysisessä työssä hikoillaan usein kelistä ja vuodenajasta riippumatta. Siinä missä jalat yleensä hikoilevat 1–2 desilitraa päivässä, voi hikoilu fyysistä työtä tehdessä olla moninkertaista. Jos jalka hautuu samoissa kengissä koko työpäivän ajan, saattavat jalat olla pahimmillaan koko päivän märät. Jatkuvasti märät jalat voivat puolestaan saada aikaan hautumia, ihon rikkoutumista ja jalkasientä. Jalat pysyvät märkinä paitsi hikoilun, myös liian pienten tai kosteutta varastoivan sukkien takia tai jos jalassa on kengät, jotka ovat hengittämätöntä materiaalia tai liian pienet.

Kun iho on kostea, syntyy etenkin varpaiden väliin helposti hautumia. Varvasvälihautuman tunnistaa valkoisesta, pehmeästä ja kosteasta ihosta. Hoitamaton hautuma voi kehittyä ajan mittaan jalkasieneksi. Jalkasieni oireilee punoituksena, kutinana, hilseilynä ja halkeiluna.

Lampaanvillaa voidaan käyttää hautumien ja jalkasienen ehkäisyssä samaan tapaan kuin talkkia. Lampaanvilla sitoo kosteuden itseensä ja pitää ihon varpaiden välissä kuivana. Villa myös eristää ihopinnat toisistaan, jolloin iho pysyy kuivana ja ehjänä. Lampaanvilla voi imeä itseensä huomattavan määrän kosteutta tuntumatta silti märältä. Mills lampaanvilla on monipuolinen apu, joka pitää huolta työmiesten ja -naisten jaloista!

Mills Lampaanvilla on pitkäkuituista, erittäin pehmeää ja erikoispuhdistettua villaa, joka imee tehokkaasti kosteutta ja pitää ihon pinnan kuivana. Lampaanvilla auttaa ehkäisemään hautumien syntymistä ja hoitamaan jo hautunutta ihoa, suojaa ihoa hiertymiltä sekä lämmittää kylmiä ja palelevia varpaita. Lampaanvilla suojaa myös varpaiden nivelpintoja ja ihoa ulkopuolisen rasituksen, kuten kengän aiheuttamilta hiertymiltä ja toimii pehmusteena kengässä.

 

Tutustu Mills Lampaanvillaan

Lampaanvilla auttaa palelevia varpaita

Työkengät voivat joskus olla kylmät, ja viileillä keleillä varpaat palelevat inhottavasti. Mills Lampaanvilla sopii erinomaisesti myös kylmien varpaiden lämmittämiseen! Käytä lampaanvillaa varpaiden lämmittämiseen näin: levitä lampaanvillaa varpaiden leveydelle, lyhennä sopivaan mittaan ja taita villapala varpaiden ympärille. Lampaanvilla eristää ja lämmittää sitä tehokkaammin, mitä paksumpi villakerros on.

Näin käytät lampaanvillaa hautumien ja jalkasienen ehkäisyyn

  • Pese jalat ja kuivaa varvasvälit huolellisesti yksittäin pehmeällä pyyhkeellä tai paperilla. 
  • Pujota lampaanvilla puhtaisiin varvasväleihin. Irrota lampaanvillasta noin sormenpaksuinen suikale tai mikäli käytät pakkausta, jossa on valmiita suikaleita, ota yksi suikale. Poimuta villa löysästi varpaiden väleihin siten, että villa kulkee varpaiden alla tai päällä. Taita villasuikaleiden päät varpaiden ympärille tai leikkaa ylimääräinen osa pois. Mitä löysemmäksi jätät poimut, sitä paremmin villa ulottuu kummallekin puolelle varpaita ja nivelien suojaksi. Älä vedä villaa liian kireälle tai kiedo varpaiden ympärille, jottei varpaiden verenkierto esty.
  • Vaihda villa päivittäin pesun yhteydessä.
  • Älä käytä avohaavoille.

Metsuri Juha sai avun lampaanvillasta

Aiemmassa artikkelissamme kerroimme, kuinka fyysisesti raskasta metsurin työtä tekevä Juha sai lampaanvillasta avun jalkojen hikoamiseen. Jalkojen jatkuva hikoilu johti ihon rikkoutumiseen ja jalkasieneen. Juha huomasi, että kutisevien jalkojen ja varpaiden väliin ilmestyi halkeamia.

”Jalkani ovat pysyneet ehjinä ja terveinä lampaanvillan ansiosta. Enää en lähtisi töihin ilman sitä”, Juha kertoi. Lue koko juttu täältä.

Pesu ja oikeat varusteet auttavat

Lampaanvilla on erinomainen apu jaloista huolehtimiseen. Sen lisäksi on tärkeää pitää huolta riittävästä hygieniasta. Jalat kannattaa pestä vähintään päivittäin. Jos jalat ovat oikein hikiset, voi pesu olla tarpeen myös työpäivän päätteeksi. Voit käyttää apuna myös Mills Jalkakylpysuolaa, joka puhdistaa ihon tehokkaasti ja ehkäisee myös jalkasientä.

Näin pidät huolta jaloistasi:

  • Pese jalat päivittäin ja kuivaa ne huolellisesti. Muista myös kuivata jokainen varvasväli yksitellen. Vaihda pesun jälkeen puhtaat sukat.
  • Valitse hengittävät ja oikeankokoiset työkengät. Talvella kengissä täytyy olla riittävästi tilaa lämpimille sukille. Tuuleta ja vaihda kenkiä mahdollisuuksien mukaan. Ota käytön jälkeen pohjalliset pois kengistä, jotta ne kuivuvat kunnolla ennen seuraavaa työvuoroa.
  • Muista myös sopivat sukat. Herkästi hikoileville jaloille sopivat usein esimerkiksi tekokuiduista valmistetut tekniset sukat tai merinovillasta valmistetut sukat. Vältä pelkkää puuvillaa sisältäviä sukkia, sillä puuvilla kyllä imee kosteuden jalasta, mutta kosteus jää sukkaan. Älä käytä myöskään liian pieniä sukkia. 

Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä. CE-merkitty lääkinnällinen laite. Valmistaja Mills Enterprises Ltd Oy. Vain ulkoiseen käyttöön. Saattaa sisältää lanoliinin jäämiä. Älä käytä avohaavoilla tai rikkoutuneella iholla. Ei lasten ulottuville. Lampaanvilla pitää vaihtaa päivittäin. Lampaanvillaa ei saa pestä tai käyttää uudelleen. Älä kiedo lampaanvillaa varpaiden ympärille, jottei varpaiden verenkierto esty. Jos hoidon aikana ilmenee haittoja tai oireesi pahenevat, lopeta tuotteen käyttö ja ota yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen tai Mills Enterprises Ltd Oy:n.