Kynsinauhojen hoito – kuivat kynsinauhat voivat olla kipeät

Oletko koskaan kiinnittänyt huomiota kynsinauhojesi kuntoon? Jos kynsinauhasi kuivuvat helposti, todennäköisesti olet, sillä kuivat kynsinauhat voivat olla hyvinkin kipeät. Lue tästä artikkelista lisää kynsinauhojen hoidosta ja nappaa parhaat tuotevinkit kynsinauhojen hoitoon.

Lue koko artikkeli

EtusivuArtikkelitKynsinauhojen hoito – kuivat kynsinauhat voivat olla kipeät

Kynsinauhojen hoito – kuivat kynsinauhat voivat olla kipeät

Kynsiä ympäröivät kynsinauhat auttavat suojaamaan kynsiä infektioilta ja vaurioilta. Kuivat kynsinauhat voivat kuitenkin aiheuttaa kipua ja tulehduksia. Kynsinauhoista kannattaakin pitää hyvää huolta ja ehkäistä vaivoja ennakkoon!

Miten pitää kynsinauhat kunnossa?

Tärkein asia kynsinauhojen hoidossa on riittävä kosteutus. Kun kosteutat jalat ja kädet säännöllisesti laadukkaalla kosteusvoiteella, kuten Mills Käsi- ja jalkavoiteella, saat pidettyä varpaiden ja sormien kynsinauhat pehmeinä ja terveinä. Kosteutus auttaa myös ehkäisemään kynsitikkujen muodostumista. Kuiva iho halkeilee ja kipeytyy helpommin, mikä voi saada kynsinauhat ärtymään. Kuivan ihon pinta myös rikkoutuu helposti, mikä puolestaan voi altistaa jopa kynsivallintulehdukselle.

Kynsinauhoja ei kannat repiä tai leikata, sillä se voi saada kynsinauhan tulehtumaan. Myös kynsinauhojen puremista kannattaa välttää: sekin altistaa kynsinauhat infektiolle ihon rikkoutuessa. 

Voit aloittaa kynsinauhojen hoidon myös Mills Jalkakylpysuolalla. Mills Jalkakylpysuola on tehokas, antiseptinen kylpy, joka ehkäisee kynsisientä ja valmistelee kynsinauhat vastaanottamaan kosteutusta.

Tutustu Mills Käsi- ja jalkavoiteeseen

Kosteuta kynsinauhoja säännöllisesti

Laadukas käsivoide on keskeisessä roolissa kynsinauhojen hoidossa. Mills Käsi- ja jalkavoide on tehokas kosteusvoide, joka imeytyy nopeasti ja jättää ihon kevyen ja miellyttävän tuntuiseksi. Hajusteeton voide sopii erinomaisesti myös herkästi ärsyyntyvälle iholle. 

Monipuolista ylläpitovoidetta voit käyttää myös sääriin, kyynärpäihin, jalkoihin ja muualle vartaloon. Mills Käsi- ja jalkavoide suojaa ihoa ja säilyttää sen pehmeänä pitkään. Laadukkaista ainesosista valmistettu voide hoitaa ihoärsytystä ja rauhoittaa ihoa.

Jos kynsinauhasi kuivuvat ja kipuilevat, säännöllinen kosteusvoiteen käyttö usein helpottaa tilannetta. Kun kosteutat ihoa säännöllisesti, iho pysyy pehmeänä ja joustavana, eivätkä kynsinauhat kuivu.

Mills Jalkaseerumia kynsinauhoille

Jos kaipaat kosteusvoiteen lisäksi tehokosteuttajaa kynsinauhoillesi, kokeile Mills Jalkaseerumia

Nimestään huolimatta seerumi on erinomainen ja tehokas tuote kuivien kynsinauhojen kosteutukseen, myös käsissä. Seerumi on tehokosteuttaja, joka antaa kuiville kynsinauhoille kunnon vitamiinibuustin. 

Levitä seerumia kynsinauhoille sellaisenaan ennen kosteusvoidetta. Halutessasi voit myös sekoittaa seerumin hoitovoiteeseen.

Tutustu Mills Jalkaseerumiin

Ongelmia kynsinauhoissa? – kokeile Mills Teepuuöljyä

Onko Mills Teepuuöljy jo sinulle tuttu? Mills Teepuuöljy on 100-prosenttista, eteeristä öljyä Australiasta. Teepuuöljyn käyttö perustuu pitkään kokemukseen erilaisten iho-ongelmien hoidossa, vaikka teepuuöljyllä ei olekaan voitu todistaa olevan selvää lääketieteellistä tehoa. Teepuuöljystä voi olla apua myös kynsiongelmiin, sillä öljylle on vuosien saatossa tunnistettu antiseptisiä ja antimikrobisia ominaisuuksia. Teepuuöljyä voi käyttää kynsinauhojen hoidon lisäksi myös esimerkiksi hyönteisten puremiin sekä muihin pikku nirhaumiin.

Voit käyttää teepuuöljyä muutaman tipan joko suoraan kynnelle tai sekoittaa sitä tehostamaan kosteusvoiteen vaikutusta. Huomaa kuitenkin, ettei herkkäihoisten tule käyttää laimentamatonta öljyä. Teepuuöljyn käyttöä ei suositella ollenkaan henkilöille, jotka ovat allergisia eteerisille öljyille tai luonnonhartsille, raskaana oleville tai vaikeasti sairaille.

Tutustu Mills Teepuuöljyyn

Hoida halkeilevat kynsinauhat kuntoon

Kuivat ja halkeilevat kynsinauhat ovat ikävä vaiva, joka kannattaa hoitaa kuntoon. Laadukkaiden hoitotuotteiden avulla pidät kynsinauhasi helposti kosteutettuina.

Hoitorutiini kuiville kynsinauhoille

  1. Aloita kynsinauhojen hoito Mills Jalkakylpysuolalla. Sekoita jalkakylpyä varten yksi mitallinen kylpysuolaa 3–5 litraan lämmintä vettä. Kylvetä jalkoja noin 15 minuuttia, huuhtele ja kuivaa. Voit tehdä tuotteella kylvyn myös käsille. 
  2. Levitä Mills Jalkaseerumia. Keskity hieromaan tuotetta erityisesti kynsinauhoihin. 
  3. Kosteuta lopuksi Mills Käsi- ja jalkavoiteella.

Kynsinauhojen hoitoon