Kuivat jalat talvella - Kärsitkö kuivasta jalkojen ihosta?

Talvi on haastavaa aikaa iholle ja erityisesti käsille ja jaloille. Kuiva, hilseilevä iho kaipaa tehokasta kosteutusta. Hyvin hoidettu iho kestää hankausta ja pysyy joustavana myös haastavana vuodenaikana, jolloin lämpötila ja ilman kuivuus vaihtelevat.

Lue koko artikkeli

EtusivuArtikkelitKuivat jalat talvella – Kärsitkö kuivasta jalkojen ihosta?

Kuivat jalat talvella - Kärsitkö kuivasta jalkojen ihosta?

Iho kuivuu, hilseilee ja kutisee. Kuulostaako tutulta? Kuiva huoneilma, nopeat lämpötilan vaihtelut sekä kylmä ja kuiva ilma tekevät talvesta iholle haasteellisen. Tästä syystä normaalikin iho kuivuu talvisin.

Erityisen herkästi kuivuvat kehon ääreisosat – kädet, jalat ja sääret. Näin siksi, että kehon ääreisosiin kulkee ravinteita muuta kehoa vähemmän. Kuiva iho on joustamattomampi ja halkeilee helpommin kuormittuessaan. Ihorikot ja halkeamat ovat portti infektioille, kuten jalkasienelle.

Ihon kosteutus

Ihonhoitorutiinit kannattaa tarkistaa talven varalle. Nyt jos koskaan on oikea aika ottaa jalkojen ihon rasvaaminen osaksi arkipäivän rutiineja. Ihon säännöllinen rasvaus on paras tapa ehkäistä ihon kuivuminen ja ihorikkojen syntyminen. Hyvin rasvattu ja kosteutettu iho on joustava ja kestää paremmin hankausta kuin kuiva iho.

Ihon kosteutukseen sopii erinomaisesti Mills käsi- ja jalkavoide, joka kosteuttaa tehokkaasti ja jättää ihon kevyen ja miellyttävän tuntuiseksi. Voide hoitaa ihoärsytystä, rauhoittaa ihoa, ja sopii erityisesti herkälle iholle ja kaikenikäisille. Voide on hygieenisessä ja kätevässä pumppupullossa, joten sitä on helppo käyttää. Tuote sopii myös vartalovoiteeksi.

Tutustu Mills käsi- ja jalkavoiteeseen

Kokeile myös Callusan Extra-vaahtovoidetta. Tämä ihoa kosteuttava ja suojaava vaahtovoide soveltuu koko vartalolle. Erittäin kuivien ja halkeilevien jalkojen ihon hoitoon kannattaa kokeilla Callusan Forte-vaahtovoidetta, joka on yksi markkinoiden vahvimpia ureavoiteita. Urea on tehokas kosteudensitoja ja siksi sitä käytetään paljon ihovoiteiden tehoaineena. Callusan vaahtovoiteet levittyvät helposti ja tuotteet ovat todella riittoisia.

Lue lisää Callusan Forte-vaahtovoiteesta

Kantapään halkeilu

Halkeileviin kantapäihin sopii erinomaisesti Mills Pihkavoide, joka auttaa suojaamaan ihoa halkeamilta ja vahvistaa ihon luonnollista suojakerrosta pidättämällä kosteutta ihossa. Voide sisältää antibakteerista, suomalaista kuusenpihkaa. Mills Pihkavoide on pakattu hygieenisyyttä ylläpitävään, kätevään Airless-pumppupulloon, jota on helppo käyttää.

Tutustu Mills Pihkavoiteeseen

Saatavilla on myös tehokkaaseen ihon kosteutukseen tarkoitettuja täsmätuotteita, kuten Mills Geelisukat kantapäille, jotka sopivat mainiosti vaikkapa lahjaksi läheisille tai ystäville. Ihoa vasten olevasta geelistä vapautuu ihoa hoitavia öljyjä. Geelisukat ovat vaivaton tapa hoitaa kantapäiden ihoa ja niiden vaikutusta voidaan tehostaa käyttämällä samanaikaisesti esim. edellä mainittuja jalkavoiteita.

Tutustu Mills Geelisukkiin!

Hikoilu kuivattaa jalkojen ihoa

Talvella jalkojen ihoa rasittaa myös hikoilu ja hautuminen paksuissa, umpinaisissa kengissä ja sukissa. Jalat voivat hikoilla jopa kaksi desilitraa päivän aikana. Siksi kenkiä ja sukkia kannattaakin päivän aikana vaihtaa mahdollisuuksien mukaan.

On hyvä ohjenuora vaihtaa sukat ennen kuin menee ulkopakkasille, jotta sukka on varmasti kuiva ja varpaat pysyvät paremmin lämpiminä.

Myös kenkien ja sukkien materiaaleihin kannattaa kiinnittää huomiota. Suosi kengissä nahkaa ja muita hengittäviä materiaaleja. Sade- ja loskakeleillä tex-kalvolliset kengät pitävät jalat kuivina. Kokeile kenkiin myös Mills Tukipohjallisia. Aktiivihiiltä sisältävät pohjalliset imevät kosteutta ja poistavat hajuhaittoja. Mills Tukipohjalliset sopivat kaikille, jotka tarvitsevat lisätukea ja mukavuutta kenkiin. Sukkamateriaaleissa sekoitemateriaalit ovat parhaita, sillä ne siirtävät hien pois iholta, eivätkä sido kosteutta itseensä.

Lue vinkit hyvin istuvien kenkien ostoon

Hikoilu kuivattaa ihoa sillä hien mukana ihosta haihtuu kosteutta. Ihon kosteutukseen ja hikoilun vähentämiseen kannattaa kokeilla Callusan Fresh-vaahtovoidetta, joka vähentää hikoilua ja neutraloi epämiellyttävää hajua. Vaahtovoiteen aktiiviaineet ovat mentoli, taikapuun öljy ja karitevoi.

Jalkojen hikoilun seurauksena varvasvälien iho hautuu ja rikkoutuu helposti. Mills Lampaanvilla sitoo tehokkaasti kosteutta iholta, joten tuote on oiva apu varvasvälien hautumisen ja hikoilun estoon. Mills Lampaanvilla soveltuu myös erinomaisesti palelevien ja kylmien varpaiden lämmittämiseen.

Tutustu Mills Lampaanvillaan

Milloin kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen?

Jos jalkojen itsehoidosta ei ole apua, kannattaa kääntyä jalkojenhoidon asiantuntijan puoleen. Myös esimerkiksi äkkiä ilmestyvän, häiritsevän ihottuman syy kannattaa selvittää ihotautilääkärin vastaanotolla.

Asiantuntijana artikkelissa jalkaterapeutti Maija Kaaranen

Hiihdätkö talvella? Lue vinkit hiihtäjän jalkojenhoitoon

Jalkojenhoitotuotteet kuiville jaloille