Jalkavaivat ja juhlakengät - Kuinka välttyä hiertymiltä juhliessa?

Kevään ja kesän juhlakausi on alkamassa ja se tarkoittaa myös monilla korkeita korkoja ja kapeita juhlakenkiä. Jalkojen iho kannattaakin suojata, jotta vältyttäisiin ikäviltä hiertymiltä ja rakoilta. Lue ammattilaisen vinkit tulevalle juhlakaudelle!

Lue koko artikkeli

EtusivuArtikkelitJalkavaivat ja juhlakengät – Kuinka välttyä hiertymiltä juhliessa?

Jalkavaivat ja juhlakengät - Kuinka välttyä hiertymiltä juhliessa?

Meillä kaikilla on joskus tilanteita, jolloin kengän ulkonäkö asetetaan mukavuutta tärkeämmäksi. Tämä on varmasti tuttua niin naisille kuin miehillekin. Sirot ja kauniit korkokengät tai miesten juhlakengät näyttävät hyvältä, mutta usein hankaavat varpaita ja tuntuvat epämiellyttäviltä jaloissa. Viimeistään sen huomaa illan pikkutunneilla.

Juhlakengän hankausta ja epämiellyttävää tunnetta voidaan helpottaa erilaisin apukeinoin. Juhlakengät ovat usein ahtaat, mutta ohuet iholle liimattavat suojat estävät kenkää hankaamasta. Tanssimista ja pitkään seisomista ajatellen ihoa suojaavien materiaalien hyviä ominaisuuksia ovat iskunvaimentavuus, kiinnittyvyys, joustavuus ja muokattavuus. Hyvä ihonsuoja on myös mutoiltavissa tarpeeksi isoksi, jotta se pysyy hyvin paikallaan, ei rullaannu ja suojaa laajalta alueelta. 

Välillä voi siis valita käyttöön kauniin juhlakengän eikä seurauksena tarvitse kärsiä kipeistä hiertymistä ja rakoista. Leikkaa esimerkiksi uudelleen käytettävästä Comforsil Ihonsuojasta vaivaisenluun päälle suoja tai suojaa varpaan niveltä hankaukselta. Comforsil Ihonsuoja ehkäisee hankausta, mukautuu ihoon ja on väriltään huomaamaton. Comforsil Ihonsuojapalat ovat samaa materiaalia ja sopivat sellaisinaan käyttöön.

Tutustu uudelleen käytettävään ja pehmustavaan Comforsil Ihonsuojaan!

Itsekiinnittyviä suojia on helppo käyttää ja ne kulkevat kätevästi laukussa aina mukana. Ihonsuojilla voidaan ennaltaehkäistä kivuliaiden känsien ja hiertymisten syntymistä. Kipeät känsät vaativat usein jalkojenhoidon ammattilaisten hoidon, joten ennaltaehkäise tulevat vaivasi helposti ja tuo mukavuutta siroihin ja kauniisiin kenkiisi!

Ammattilaisen vinkit tulevalle juhlakaudelle:

  • Mikäli sinulla on uudet juhlakengät, ”sisäänaja” kengät ennen juhlahetkeä. Tämä siksi, että kengät mukautuisivat jalkaasi ja osaisit varautua, jos kenkä hankaa ja puristaa jostakin kohtaa.
  • Hoida jalkasi ennen juhlia, tarkista kynnet ja iho. Leikkaa kyntesi, jotta pitkät kynnet eivät paina kengissä tai esimerkiksi riko ohuita sukkahousuja. Rasvaa iho, mikäli jaloissa on kuivuutta tai kovettumia. Älä tee pitkiä kuumia jalkakylpyjä ennen juhlia. Kynsivallit voivat vettyä ja kova kynsi voi sen jälkeen pureutua pehmeään ihoon ja aiheuttaa kivuliaan kynsivallin tulehduksen.
  • Varaa laukkuusi suojamateriaaleja, mikäli kenkä alkaa hankaamaan kesken juhlinnan. Valmiiksi muotoillut Comforsil Ihonsuojapalat ovat käyttövalmiita, ohuesta silikonigeelistä valmistettuja ihonsuojia ja ehkäisevät tehokkaasti hankausta. Ihonsuojapala on helppo laittaa iholle myös kesken juhlinnan. Tuote sopii hyvin herkkäihoiselle, sillä se ei sisällä liima-aineita.
  • Tee juhlien jälkeen lyhyt jalkajumppa. Korolliset kengät voivat rasittaa etenkin pohkeita, joten venyttele niitä. Koukista ja ojenna nilkkaa sekä harota varpaita. Myös kevyt rasvaushieronta on hyväksi väsyneille jaloille.
  • Säilytä juhlakenkiäsi hyvin, jotta ne säilyttävät hyvän kunnon ja muodon mahdollisimman pitkään. Rutista sanomalehdestä tuet saapasmallisten kenkien varsiin, jotta varsi pysyy pystyssä säilytyksen ajan eikä varteen jää painaumia. Siisti kenkien ulkopinta, jos ne ovat likaantuneet ja tarkasta korkolappujen kunto seuraavaa käyttökertaa varten.

 

Asiantuntijana artikkelissa jalkaterapeutti Anni Kääriäinen