Jalka- ja kynsisienen hoito ja ennaltaehkäisy

Jalka ja -kynsisieni ovat inhottavia vaivoja. Jos liikut yleisissä tiloissa, esimerkiksi kerrostalojen saunatiloissa, yleisissä uimahalleissa sekä urheilutilojen pukuhuoneissa ja pesutiloissa on sinulla ollut mahdollisuus altistua kynsi- ja jalkasienelle. Lue vinkit jalka- ja kynsisienen hoitoon ja ennaltaehkäisyyn.

Lue koko artikkeli

EtusivuArtikkelitJalka- ja kynsisienen hoito ja ennaltaehkäisy

Jalka- ja kynsisienen hoito ja ennaltaehkäisy

Jalkainfektioiden ehkäisy perustuu pitkälti ihon ja kynsien oikeanlaiseen omahoitoon. Ehjä iho sekä kynnet ovat vastustuskykyisiä tavallisille virus-, sieni- ja bakteeri-infektioille. Kantapään halkeamat, varvasvälihautumat, rakot, kynsivallintulehdus ja muut yleiset pienet ihorikot ja vammat ihossa tulisi hoitaa huolellisesti. Millsin valikoimasta löydät jalkojenhoitotuotteet ehkäisemään jalka- ja kynsisieniä sekä helpottamaan jo olemassa olevia jalkainfektioita.

Kynsisienen oireet: näin tunnistat kynsisienen

Kynsisienen infektoima kynsi muuttuu yleensä kellertäväksi , himmeäksi tai ruskeaksi. Kynsi saattaa alkaa paksuuntua ja kynsi on ns. laho sekä kuluneen oloinen. Kynsilevy voi myös irrota kynsipatjasta eli ihosta johon kynsi kiinnittyy. Monesti myös kynsilevyn alle sekä kynsivalleihin alkaa muodostua kuivaa ihoa. Kannattaa huomioida, että kynsi voi muuttaa väriään kellertäväksi tai tummaksi myös loukkaantumisen johdosta, tai pitkäaikaisen kynsilakan käytön takia.

Jos huomaat kynnessä tai kynsissä värimuutosta, mieti ensin tarkkaan mistä se voisi johtua. Oletko loukannut varpaasi johonkin? Ovatko kengät puristaneet jalkaterän etuosaa? Oletko käyttänyt paljon kynsilakkaa? Onko varvasväleissä ollut hautuma tai jalassa ihorikkoja, joista infektio olisi voinut tarttua?

Yleisyys

Kynsisienen (kynsisilsa) voi saada liikkuessa paljain jaloin yleisissä tiloissa. Ihorikko ja kynnen vaurio altistavat infektiolle. Myös liikasarveistuman hiominen, kynsien voimaperäinen hoito sekä yhteiset jalkojenhoitovälineet lisäävät tartuntariskiä. Myös ikääntymiseen tai sairastumiseen liittyvä yleiskunnon heikkeneminen voi laukaista infektion.

Lue lisää kynsisienen oireista ja ennaltaehkäisystä

Jalkasienen oireet: näin tunnistat jalkasienen

Jos varvasvälihautuma leviää jalkapöytään tai kutiaa ja/tai vetistää, on todennäköistä, että kyseessä on akuutissa vaiheessa oleva jalkasieni. Laaja-alainen jalkapohjan sieni-infektio ilmenee myös monesti kutisevana hilseenä tai rakkuloina jalkaterän reunoilla ja sisäkaaren alueella. Jalan iho voi myös olla punoittava ja ärtynyt.

Yleisyys

Jalkasieni on erittäin yleinen jalkaongelma, jota ilmenee joka neljännellä jossakin elämän vaiheessa. Jalkasienitulehdukset lisääntyvät iän myötä, koska vanhetessa verenkierto heikkenee ja kynnet muuttuvat paksummiksi. Lisäksi geneettiset tekijät voivat altistaa jalkasienelle.

Lue lisää jalkasienen oireista ja hoitamisesta

Jalka- ja kynsisienen hoito ja ennaltaehkäisy

Mills Jalkakylpysuola

Uusi antiseptinen Mills Jalkakylpysuola tuo kaivatun uutuuden jalkahoitotuotteisiin. Ainutlaatuinen tuote hoitaa sekä ennaltaehkäisee tehokkaasti jalka- ja kynsisientä. Mills Jalkakylpysuola myös puhdistaa ja pehmentää ihoa. Kynsi- ja jalkasieni tarttuvat ja leviävät melko nopeasti ja ne ovat yleisimpiä ihossa ja kynsissä ilmenevistä ongelmista. Jalkasieni tarttuu helposti myös perheenjäseneltä toiselle esimerkiksi kodin yhteisten pesutilojen kautta. Tämän vuoksi Mills kylpysuola on hyvä ottaa käyttöön kaikille samassa taloudessa asuville, ja myös heillekin, joilla ei vielä oireita ole.

Jalkakylpysuolassa tehoaineena toimii aktiivinen happi. Aktiivisen hapen on todistetusti todettu tuhoavan kynsisientä ja ihoinfektion aiheuttavaa Trichophyton rubrum -sientä. Mills jalkakylpysuola sopii sieni-infektion leviämisen ehkäisyyn ja ensioireisiin, sekä jo tartunnan saaneille. Mills jalkakylpysuola on myös oiva tuote puhdistamaan jalat tehokkaasti esimerkiksi paljasjalkakävelyn jälkeen. Tuote on hajusteeton ja sopii koko perheelle.

Lue lisää Mills jalkakylpysuolasta

Milloin Mills Jalkakylpysuolaa kannattaa käyttää?

  • Jos sinulla on todettu sieni-infektio tai epäilet sitä, kylvetä jalkoja 2-3 kertaa viikossa n. 15 minuutin ajan muun hoidon tukena
  • Jos haluat käyttää tuotetta infektioiden ehkäisyyn, käytä kerran viikossa n. 15 minuutin ajan. Paras teho jalkainfektioiden ehkäisyyn jalkakylpysuolasta tulee näkyviin useiden kertojen ja säännöllisen käytön jälkeen
  • Jos haluat puhdistaa jalkasi tehokkaasti näkyvästä liasta
  • Kun jalat tuntuvat raskailta ja kaipaat virkistystä
Mills Lampaanvilla

Mills Lampaanvilla on ainutlaatuinen apu hautumien ja jalkasienen ehkäisyyn. Lampaanvilla on hyvin pehmeää ja erikoispuhdistettua villaa, joka ei sisällä lanoliinia tai aiheuta kutinaa. Lampaanvilla imee tehokkaasti itseensä kosteutta ja pitää näin ihon pinnan kuivana. Lampaanvillalla voidaan ehkäistä mm. varvasvälihautumat ja ihorikot, jotka voivat johtaa bakteeriväylän syntyyn. Tällöin jalkateräsi ovat alttiita kynsi- ja jalkasieni-infektion kehittymiseen. Pidä siis varvasvälit ehjinä ja terveinä. Lampaanvillan laittaminen kenkiin kesällä voi vaikuttaa kuumalta ja epämukavalta, mutta tämä ei pidä paikkansa. Lampaanvilla pitää jalkateräsi kuivana esimerkiksi golfkierroksen aikana.

Tutustu Mill Lampaanvillaan

Mills Pihkavoide

Mills Pihkavoide on täsmävoide jalkojen iho-ongelmiin, ja se sopii erityisen hyvin karhealle, kosteusköyhälle ja hyvin kuivalle iholle, kuten halkeileville kantapäille. Pihkavoide suojaa jalkojen ihoa halkeamilta, ja hoitaa jo haljenneita kantapäitä. Voide sisältää pihkaa, jolla tunnetaan antibakteerisia ominaisuuksia. 

Lue lisää Mills Pihkavoiteesta

Mills Teepuuöljy

Mills Teepuuöljy on laadukas, 100 % antimikrobinen teepuuöljy, joka auttaa iho- ja kynsiongelmien hoidossa. Teepuuöljy toimii antimikrobisena aineena jalkakylvyssä, suoraan kynnellä tai voiteen tehosteena esim. hyönteisten puremissa tai muiden pikku nirhaumien tai ihotulehdusten hoidossa. 

Tutustu Mills Teepuuöljyyn

Lue lisää kuivasta ihosta ja halkeamista

Jalka- ja kynsisienen hoitoon