Jalka- ja kynsisienen hoito ja ennaltaehkäisy

Jalka ja -kynsisieni ovat inhottavia vaivoja. Jos liikut yleisissä tiloissa, esimerkiksi kerrostalojen saunatiloissa, yleisissä uimahalleissa sekä urheilutilojen pukuhuoneissa ja pesutiloissa on sinulla ollut mahdollisuus altistua kynsi- ja jalkasienelle. Lue vinkit jalka- ja kynsisienen hoitoon ja ennaltaehkäisyyn.

Lue koko artikkeli

EtusivuArtikkelitJalka- ja kynsisienen hoito ja ennaltaehkäisy

Jalka- ja kynsisienen hoito ja ennaltaehkäisy

Jalkainfektioiden ehkäisy perustuu pitkälti ihon ja kynsien oikeanlaiseen omahoitoon. Ehjä iho sekä kynnet ovat vastustuskykyisiä tavallisille virus-, sieni- ja bakteeri-infektioille.

Kantapään halkeamat, varvasvälihautumat, rakot, kynsivallintulehdus ja muut yleiset pienet ihorikot ja vammat ihossa tulisi hoitaa huolellisesti. Millsin valikoimasta löydät jalkojenhoitotuotteet ehkäisemään jalka- ja kynsisieniä sekä helpottamaan jo olemassa olevia jalkainfektioita.

Jalkasienen oireet: näin tunnistat jalkasienen

Jos varvasvälihautuma leviää jalkapöytään tai kutiaa ja/tai vetistää, on todennäköistä, että kyseessä on akuutissa vaiheessa oleva jalkasieni. Laaja-alainen jalkapohjan sieni-infektio ilmenee myös monesti kutisevana hilseenä tai rakkuloina jalkaterän reunoilla ja sisäkaaren alueella. Jalan iho voi myös olla punoittava ja ärtynyt.

Kuinka yleinen vaiva jalkasieni on?

Jalkasieni on erittäin yleinen jalkaongelma, jota ilmenee joka neljännellä jossakin elämän vaiheessa. Jalkasienitulehdukset lisääntyvät iän myötä, koska vanhetessa verenkierto heikkenee ja kynnet muuttuvat paksummiksi. Lisäksi geneettiset tekijät voivat altistaa jalkasienelle.

Lue lisää jalkasienen oireista ja hoitamisesta

Kynsisienen oireet: näin tunnistat kynsisienen

Kynsisienen infektoima kynsi muuttaa yleensä väriään ja myös sen rakenteessa saattaa tapahtua muutoksia.

Näistä muutoksista tunnistat kynsisienen:

  1. Kynnen väri muuttuu kellertäväksi, himmeäksi tai ruskeaksi.
  2. Kynsi saattaa alkaa paksuuntua ja kynsi on ns. laho sekä kuluneen oloinen.
  3. Kynsilevy voi myös irrota kynsipatjasta, eli ihosta johon kynsi kiinnittyy.
  4. Myös kynsilevyn alle sekä kynsivalleihin saattaa alkaa muodostua kuivaa ihoa.

Aina kynnen muuttuva väri ei kerro kynsisienestä, vaan kynnen väri voi muuttua kellertäväksi tai tummaksi myös loukkaantumisen johdosta, tai esimerkiksi pitkäaikaisen kynsilakan käytön takia.

Jos huomaat kynnessä tai kynsissä värimuutosta, mieti ensin, mistä se voisi johtua. Oletko loukannut varpaasi johonkin? Ovatko kengät puristaneet jalkaterän etuosaa? Oletko käyttänyt paljon kynsilakkaa? Onko varvasväleissä ollut hautuma tai jalassa ihorikkoja, joista infektio olisi voinut tarttua?

Kuinka yleinen vaiva kynsisieni on?

Kynsisienen, jota kutsutaan myös kynsisilsaksi, voi saada liikkuessa paljain jaloin yleisissä tiloissa. Kynsisieni onkin kohtalaisen yleinen vaiva.

Mikä altistaa kynsisienelle?

Ihorikko ja kynnen vaurio altistavat infektiolle. Myös liikasarveistuman hiominen, kynsien voimaperäinen hoito sekä yhteiset jalkojenhoitovälineet lisäävät tartuntariskiä. Infektion voi laukaista myös ikääntymiseen tai sairastumiseen liittyvä yleiskunnon heikkeneminen.

Lue lisää kynsisienen oireista ja ennaltaehkäisystä

Jalka- ja kynsisienen hoito ja ennaltaehkäisy

Jalka- ja kynsisieniä voi hoitaa ja ehkäistä oikeanlaisilla tuotteilla. Millsin antiseptinen jalkakylpysuola, lampaanvilla, pihkavoide sekä teepuuöljy ovat erinomaisia tuotteita sieni-infektioiden hoitoon ja ennaltaehkäisyyn.

Mills Jalkakylpysuola – ennaltaehkäisee tehokkaasti jalka- ja kynsisientä

Uusi antiseptinen Mills Jalkakylpysuola tuo kaivatun uutuuden jalkahoitotuotteisiin. Ainutlaatuinen tuote hoitaa sekä ennaltaehkäisee tehokkaasti jalka- ja kynsisientä. Mills Jalkakylpysuola myös puhdistaa ja pehmentää ihoa.

Kynsi- ja jalkasieni tarttuvat ja leviävät melko nopeasti ja ne ovat yleisimpiä ihossa ja kynsissä ilmenevistä ongelmista. Jalkasieni tarttuu helposti myös perheenjäseneltä toiselle esimerkiksi kodin yhteisten pesutilojen kautta. Tämän vuoksi Mills kylpysuola on hyvä ottaa käyttöön kaikille samassa taloudessa asuville, heillekin, joilla ei vielä oireita ole.

Jalkakylpysuolassa tehoaineena toimii aktiivinen happi. Aktiivisen hapen on todistetusti todettu tuhoavan kynsisientä ja ihoinfektion aiheuttavaa Trichophyton rubrum -sientä. Mills jalkakylpysuola sopii sieni-infektion leviämisen ehkäisyyn ja ensioireisiin, sekä jo tartunnan saaneille.

Mills jalkakylpysuola on myös oiva tuote puhdistamaan jalat tehokkaasti esimerkiksi paljasjalkakävelyn jälkeen. Tuote on hajusteeton ja sopii koko perheelle.

Lue lisää Mills jalkakylpysuolasta

Milloin Mills Jalkakylpysuolaa kannattaa käyttää?

  1. Jos sinulla on todettu sieni-infektio tai epäilet sitä. Kylvetä tällöin jalkoja 2-3 kertaa viikossa n. 15 minuutin ajan muun hoidon tukena
  2. Jos haluat käyttää tuotetta infektioiden ehkäisyyn. Kylvetä jalkoja kerran viikossa noin 15 minuutin ajan.
  3. Jos haluat puhdistaa jalkasi tehokkaasti näkyvästä liasta.
  4. Kun jalat tuntuvat raskailta ja kaipaat virkistystä.

Parhaan tehon jalkainfektioiden ehkäisyyn saat, kun käytät jakakylpysuolaa useita kertoja ja säännöllisesti.

Mills Lampaanvilla – hikoileville jaloille

Mills Lampaanvilla on ainutlaatuinen apu hautumien ja jalkasienen ehkäisyyn. Lampaanvillalla voidaan ehkäistä mm. varvasvälihautumat ja ihorikot, jotka voivat johtaa bakteeriväylän syntyyn. Tällöin jalkateräsi ovat alttiita kynsi- ja jalkasieni-infektion kehittymiseen. Varvasvälit kannattaa siis pitää ehjinä ja terveinä!

Lampaanvilla on hyvin pehmeää ja erikoispuhdistettua villaa, joka ei sisällä lanoliinia tai aiheuta kutinaa. Se imee tehokkaasti itseensä kosteutta ja pitää näin ihon pinnan kuivana.

Tiesitkö, että lampaanvilla sopii erinomaisesti myös kesällä käytettäväksi? Lampaanvillan laittaminen kenkiin ei lisää jalkojen kuumuutta tai tunnu epämukavalta. Lampaanvilla pitää jalkateräsi kuivana esimerkiksi golfkierroksen aikana.

Tutustu Mill Lampaanvillaan

Mills Pihkavoide – täsmävoide jalkojen iho-ongelmiin

Mills Pihkavoide on täsmävoide jalkojen iho-ongelmiin, ja se sopii erityisen hyvin karhealle, kosteusköyhälle ja hyvin kuivalle iholle, kuten halkeileville kantapäille. Pihkavoide suojaa jalkojen ihoa halkeamilta, ja hoitaa jo haljenneita kantapäitä. Voide sisältää pihkaa, jolla tunnetaan antibakteerisia ominaisuuksia.

Lue lisää Mills Pihkavoiteesta

Mills Teepuuöljy – apua iho- ja kynsiongelmiin

Mills Teepuuöljy on laadukas, 100 % antimikrobinen teepuuöljy, joka auttaa iho- ja kynsiongelmien hoidossa. Teepuuöljy toimii antimikrobisena aineena jalkakylvyssä, suoraan kynnellä tai voiteen tehosteena esim. hyönteisten puremissa tai muiden pikku nirhaumien tai ihotulehdusten hoidossa.

Tutustu Mills Teepuuöljyyn

 

Lue seuraavaksi vinkit, kuinka hoitaa jalkojen iho kuntoon Millsin tuotteilla.

Jalka- ja kynsisienen hoitoon