Haavanhoito - Verenvuodon tyrehdyttäminen

Erilaiset haavat kuuluvat jokapäiväiseen elämään ja voivat sattua missä tahansa. Elämässä sattuu ja tapahtuu - niin lapsille kuin aikuisillekin. Haavojen tapahtuessa on tärkeää huolehtia verenvuodon tyrehdyttämisestä. Jos verenvuoto on runsasta, on syytä käyttää sidetarvikkeita. 

Lue koko artikkeli

EtusivuArtikkelitHaavanhoito – Verenvuodon tyrehdyttäminen

Haavanhoito - Verenvuodon tyrehdyttäminen

Haavanhoitoon ja parantamiseen kannattaa panostaa, jotta tulehdusriski olisi mahdollisimman pieni. BloodSTOP on geelikalvoksi muuttuva sidos, joka lopettaa verenvuodon jopa alle minuutissa. Se sulkee haavan, edistää haavan paranemista ja ehkäisee sen tulehtumista. Sitä voidaan käyttää akuutteihin pintahaavoihin, hiertymiin, nenäverenvuotoon ja palovammoihin. Sidosta voi myös hyödyntää pitkäaikaisten, erittävien haavojen suojaamiseen.

Kun BloodSTOP-sidos tulee kosketukseen veren tai nesteen kanssa, se muuttuu läpikuultavaksi geeliksi. Geeli tarttuu ihon pintaan ja luo paineen haavaan, mikä käynnistää verenhyydytysprosessin. Sidoksen kanssa voi myös käyttää haavanpuhdistusaineita sekä muita hoitotuotteita tarpeen mukaan. Tuotteen materiaali on vesiliukoista ja 100% biohajoavaa puuvillaselluloosaa, joka ei ärsytä elimistöä tai ihoa.

BloodSTOP sopii kaikenikäisille sekä myös eläimille, joille sidos voi vähentää tikkien tarvetta erilaisten haavojen hoidossa. Tuote sopii myös verenohennuslääkkeitä käyttäville (esim. Marevan-potilaille). Kätevät yksittäispakatut BloodSTOP-sidokset on helppo ottaa mukaan lenkille, reissuun tai kauppaan.

Tutustu tarkemmin BloodSTOP-sidoksiin

Nenäverenvuoto

Nenäverenvuoto on yleensä vaaratonta ja saa alkunsa nenän limakalvon pienistä rikkoutuneista verisuonista. Se on yleistä etenkin lapsilla, mutta sitä esiintyy myös aikuisilla eri syistä. Vuotokohta voi olla laaja-alainen tai pelkkä yksittäinen verisuoni, joka on revennyt. Nenäverenvuodon takana on yleensä jokin mekaaninen tekijä kuten voimakas aivastus, niistäminen tai nenään kohdistunut isku. Yleisin vuotokohta on väliseinän etuosa, mutta vuoto voi saada alkunsa nenän muistakin alueista.

Usein vuodon syy on heikentynyt limakalvo, mikä tapahtuu kuivumisen ja tulehduksen yhteydessä. Oli nenäverenvuodon syy mikä tahansa, on ensiapu yksinkertainen. Nenäverenvuodon tyrehdyttämiseen voi käyttää BloodSTOP-sidosta. Sidoksesta voi helposti leikata palan ja rullata sopivan kokoiseksi tupoksi, joka sitten asetetaan sieraimeen. Sidos tyrehdyttää verenvuodon jopa alle minuutissa ja siksi se on oiva ensiapu nenäverenvuotoon.

Lue lisää verenvuodon tyrehdyttämisestä.

Eläinten haavanhoito

Lemmikkien kanssa sattuu ja tapahtuu päivittäin. Siksi lemmikkien haavan hoitoon kannattaa perehtyä jo ennen haavojen sattumista, jotta tilanteessa voitaisiin toimia tehokkaasti. Lemmikkieläimille tyypillisiä haavoja ovat purema-, viilto-, pisto-, antura- ja tassuhaavat. Eläinten pienet pinnalliset haavat voidaan kätevästi hoitaa kotona ja reissussa yksittäispakattujen BloodSTOP-sidosten avulla. Käyttämällä sidosta eläinten haavoihin voidaan vähentää tikkauksen tarvetta tai tikkien määrää haavan hoidossa. Sidosta voidaan käyttää pienille eläimille kuten koirille, kissoille, kaneille ja jyrsijöille. 

BloodSTOP-sidos muuttuu neste- ja verikontaktissa huomaamattomaksi geeliksi, joka tyrehdyttää verenvuodon jopa alle minuutissa ja sulkee vuotokohdan. Sidos ei ärsytä eläimen ihoa ja se ehkäisee myös haavan tulehtumista. Se on erittäin helppokäyttöinen ja sulkee myös vaikeissa paikoissa olevat haavat. BloodSTOP-pakkauksesta riittää usean haavan hoitoon ja se on olennainen osa lemmikkieläinten ensiapupakkausta.

Haavanhoitoon ja ihon suojaamiseen