Diabeetikko, huolehdi jaloistasi kesällä!

Kesällä ollaan taas enemmän paljain jaloin ja siitä syystä diabeetikon kannattaakin kiinnittää jälleen päivittäin huomiota jalkojen ihon kuntoon. Poimi artikkelista vinkit kesään!

Lue koko artikkeli

EtusivuArtikkelitDiabeetikko, huolehdi jaloistasi kesällä!

Diabeetikko, huolehdi jaloistasi kesällä!

Diabeteksen yhteydessä esiintyy usein vaikeita jalkaongelmia, joista yleisimpiä ovat jalkojen pitkäaikaiset haavaumat. Riski saada haavaumia kasvaa vuosien mittaan, kun diabeteksen rinnalle ilmaantuu muita lisäsairauksia, kuten ääreishermoston häiriöitä eli neuropatiaa, heikentynyttä valtimoverenkiertoa tai kudosten ja nivelten jäykistymistä. Nämä altistavat tekijät eivät yksinään johda jalkasairauksiin vaan yleensä siihen tarvitaan jokin muu laukaiseva tekijä, kuten

  • sopimattoman kengän aiheuttama hiertymä tai rakko
  • terävän esineen esim. kiven aiheuttama vamma
  • ihon vaurio kynsiä leikatessa tai jalan kovettumaa jalkaraspilla hioessa
  • lämpövamma, jonka on aiheuttanut esim. liian kuuma pesuvesi tai jalan pitäminen liian lähellä avotulta.

Miten voin ehkäistä jalkaongelmien syntymisen?

Haavaumien syntyä voidaan ehkäistä huolehtimalla jalkojen hyvinvoinnista päivittäin. Kesällä kannattaa välttää paljain jaloin kulkemista, huolehtia kenkien sopivuudesta sekä suosia sukkia, jotka eivät kiristä nilkan kohdalta mutta istuvat muuten hyvin jalkaan. Jalkojen ihon kunto kannattaa tarkastaa päivittäin. Jalat kannattaa pestä iltaisin haalealla vedellä. Varvasvälit tulee kuivata huolellisesti. Varpaiden kynsien leikkausta suositellaan noin muutaman viikon välein (huom. kynsiä ei saa leikata liian lyhyeksi).

Jalkaterapeutin vinkit jalkojenhoitoon

Kokosimme alle muutaman käytännön vinkin ja tuotesuosituksen Millsin jalkaterapeuteilta. Artikkelissa mainitut tuotteet on saatavilla apteekeista ja jalkojenhoidon ammattilaisilta.

Suojaa

Käytä Mills Lampaanvillaa varpaiden ihon kunnossa pitämiseen. Villa suojaa hiertymiltä, estää hautumien muodostumisen ja ennaltaehkäisee ihovaurioita. Suojaa jalkojen ihoalueita uudelleen kiinnittyvällä, iskuavaimentavalla Comforsil Ihonsuojalla, joka lievittää rasituksesta johtuvaa kipua ja estää ihon hankautumisen. Levystä voidaan leikata sopiva pala. Kokeile myös valmiiksi muotoiltuja Comforsil Ihonsuojapaloja.

Tutustu Mills Lampaanvillaan

Korjaa

Helpota rasitusoireita ja vähennä kovettumien muodostumista Mills Tukipohjallisilla. Pohjalliset tukevat keveysti jalkapohjaa ja korjaavat levinneen päkiän rakennetta. Valmiiksi muotoillut ja pestävät pohjalliset soveltuvat kaikkiin kenkiin jättäen tilaa varpaille. Pohjallisten aktiivihiilimateriaali imee kosteutta ja ehkäisee hajuja.

Hoida

Leikkaa varpaankynnet turvallisilla ja tehokkailla Mills Snippi kynsileikkureilla. Leikkurit ovat erinomaiset paksuuntuneenkin kynnen leikkaamiseen. Käytä jalkojenhoidossa apuna helppoja ja vaivattomia Mills Geelisukkia, joiden sisäpinnalla oleva geeli vapauttaa iholle hoitavia ja kosteuttavia öljyjä. Voit unohtaa rasvaiset kädet ja pukea sukat lepohetken ajaksi. Jalkojen ihon nopeaan tehokosteutukseen levitä hajusteetonta, korkean ureapitoisuuden (<15 %) sisältävää Callusan Forte vaahtovoidetta, joka ei jätä ihoa tahmaiseksi. Voide imeytyy nopeasti, joten sukat voidaan pukea heti levityksen jälkeen! Tuote tehostaa myös Geelisukkien vaikutusta. 

Tutustu Mills Snippi kynsileikkureihin

Seuraa

Jalkapohjan ja varpaiden kuntoa on helppo tutkia Millsin Jalkojen tutkimuspeilin avulla. Teleskooppivarren ja suurentavan peilin ansiosta peiliä voidaan käyttää normaalissa istuma-asennossa tai seisten. Peilin avulla havaitset hautumat ja ihorikot ajoissa. Millsin Jalkojen tutkimuspeili on kevyt ja särkymätön, joten se kulkee helposti mukana myös matkoilla.

Milloin lääkäriin tai jalkojenhoidon ammattilaiselle?

Mikäli itse hoidettu pieni haava tai rakkula jalassa tulehtuu, on syytä hakeutua lääkärin hoitoon mahdollisimman pian. Mikäli huomaa pahoja kovettumia tai kipeytyviä kohtia jalkapohjassa, on syytä hakeutua muutaman viikon kuluessa terveyskeskukseen tai asiantuntevalle jalkaterapeutille.

 

Muista nämä tuotteet: