5 yleisintä golfareiden jalkaongelmaa ja kuinka estän ne!

Lue koko artikkeli

EtusivuArtikkelit5 yleisintä golfareiden jalkaongelmaa ja kuinka estän ne!

5 yleisintä golfareiden jalkaongelmaa ja kuinka estän ne!

Aurinkoinen päivä golfin parissa tai koko viikko etelässä rakkaan lajin merkeissä. Kuulostaako houkuttelevalta? Golf on suosittu lämpimän sään harrastus suomalaisten keskuudessa, mutta se voi myös aiheuttaa ikäviä vaivoja jaloissa. Tässä viisi yleisintä jalkaongelmaa, joita lähes jokainen golfari varmasti kohtaa, ja vinkkejä niiden selättämiseen!

1. Jalkojen hikoilu

Golfarit viettävät usein pitkiä aikoja golfkentällä, joten jalkojen hikoilu on varmasti tuttua kaikille lajin harrastajille. Oikeanlaisilla sukka- ja kenkävalinnoilla voidaan edistää jalkojen pysymistä kuivempina. Suosi sukissa keinokuituja ja kengissä nahkaa tai muita hengittäviä materiaaleja. Varpaiden hikoilua ja sen aiheuttamia varvasvälihautumia voidaan ennaltaehkäistä ja hoitaa pujottamalla varpaisiin Mills Lampaanvillaa. Villa imee tehokkaasti itseensä kosteutta ja näin pitää ihon kuivana. Kokeile myös hikoileville jaloille tarkoitettua Callusan Fresh -vaahtovoidetta. Tämä miedosti sitrukselle tuoksuva voide vähentää hikoilua, neutraloi hajuja ja suojaa ihoa.

Tutustu Lampaanvillaan

2. Rakot ja hiertymät

Pitkät kävelymatkat golfkentällä takaavat sen, että kenkien aiheuttamilta hiertymiltä ei myöskään voida aina välttyä. Myös uudet golf-kengät tulisi niin sanotusti “sisäänajaa”, eli ottaa kengät käyttöön asteittain, jolloin vältytään uusien kenkien aiheuttamilta ihorikoilta. Älä siis lähde viikon golf-reissulle niin, että pakkaat mukaasi juuri hankitut golf-kengät, sillä kivuliaat rakot ja hiertymät voivat yllättää ikävästi. Uudelleenkäytettävät Comforsil Ihonsuojapalat ovat ihoon kiinnittyvää silikonigeeliä, joka vähentää tehokkaasti ihoon kohdistuvaa hankausta ja painetta. Ihonsuojapalat voidaan pestä ja ne tarraavat ihoon yhä uudelleen, jopa 25 kertaa.

3. Kantapääkivut

Kantapääkivut ovat yleisiä golfareiden keskuudessa, sillä lajille on tyypillistä, että vietetään tuntikausia seisten ja kävellen golfkentällä, jolloin kantapäille kohdistuu merkittävästi kuormitusta. Esimerkiksi kantakalvon kiputila eli plantaarifaskioosi ja sen aiheuttama luupiikki kantapäässä, ovat melko yleisiä, mutta erittäin ikäviä ja pitkäaikaisia vaivoja, jotka syntyvät liiallisesta rasituksesta. Ehkäise ja hoida kipeytyviä kantapäitä esimerkiksi silikonisella Comforsil Kantapääkupilla tai Comforsil Kantapääpehmusteella, jotka tehokkaasti vaimentavat istua ja vähentävät kantapäälle kohdistuvaa kuormitusta. Päivittäinen pohjelihasten ja jalkapohjan kantakalvon venyttely ovat myös suositeltavia ehkäisemään kantakalvon kiputiloja.

4. Päkiäkivut

Pitkään seisominen ja käveleminen aiheuttavat rasitusta myös jalan etuosaan. Päkiäkivut ovat siis melko yleinen vaiva golfareilla ja niitäkin voidaan vähentää erilaisin keinoin. Comforsil Päkiäpehmusteella vähennät tehokkaasti suoraan päkiän alueelle kohdistuvaa kuormitusta. Myös Poron-materiaalista valmistetut Mills Yleispohjalliset toimivat hyvin tähän vaivaan. Poron-materiaali vaimentaa kävelyssä jalkapohjaan kohdistuvia iskuja ja tasaa jalkapohjan kuormitusta, jolloin myös kivut helpottavat. Pohjalliset myös pehmentävät askellusta ja tekevät kengistä kuin kengistä mukavammat jalassa. Mills Yleispohjalliset ovat pestävät ja helppo pitää puhtaana.

Lue lisää Päkiäpehmusteesta

5. Väsyneet ja turvonneet jalat

Vietettyäsi pitkän päivän golfkentällä auringossa, jalat tuntuvat varmasti väsyneiltä ja raskailta. Älä siis unohda hoitaa jalkojasi myös jälkikäteen. Nosta jalat ylös, jolloin verenkierto kohenee, turvotus vähenee ja jalat tuntuvat virkeämmiltä. Jalkojen hierominen ja venyttely auttavat myös tehokkaasti palautumaan pitkästä rasituksesta. Myös lämmin jalkakylpy tuntuu ihanan rentouttavalta ja hellii rasittuneita jalkoja. Voit kokeilla lisäksi turvonneille ja väsyneille jaloille tarkoitettua Callusan Vinum -vaahtovoidetta, jonka virkistävät ainesosat hoitavat rasittuneita jalkoja. Levitä pieni määrä voidetta jalkateriin ja sääriin.

Vinkki! Mikäli haluat ehkäistä väsymystä ja uudistaa vanhat, mutta sisäpohjasta kuluneeet golfkenkäsi, revi vanhat pohjalliset irti ja vaihda ne ohueisiin ja askelta vaimentaviin Mills Yleispohjallisiin.  

 

Katso videosta, kuinka Mills Lampaanvilla toimii varpaiden suojana golfauksessa:

 

Asiantuntijana artikkelissa jalkaterapeutti Eve Vatanen

Golfarin menossa mukana